İl Teşkilatı'nın Divan Toplantısı için Manisa'ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, programının ikinci gününde Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti.
Ziyarete DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Vekili Fuat Kara, Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezer, Manisa İl Başkanı Nihat Onbaşı ve parti üyeleri katıldı.
Manisa'nın önemli bir şehir olduğunu belirten DP Parti Genel Başkanı Uysal, "Odalar o şehrin kalkınması adına çok önemli bir misyon üstlenmekte. O şehrin gelişmesi, ilerlemesinde odaların katkısı büyük. Manisa'nın ekonomik rakamlarına baktığımız da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın şehrin gelişimindeki katkısı görülüyor. Tarım kenti olma özelliğinin yanı sıra gelişmiş organize sanayi bölgesi ile sanayi kenti olan Manisa'nın, ülke siyasetine de yön veren bir il olduğunu biliyorum. Türkiye'nin sorunlarının mutabakatla çözüleceği inancındayım. Bu mutabakatı sağlama görevinde siyasiler kadar, odaların büyük önemi bulunuyor. Ben, bizleri kabul etiğiniz için teşekkür ediyor, oda seçimlerinde de başarılar diliyorum" dedi.
Türkiye'nin tarihi geçmişi olan, köklü bir partisinin genç liderini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, "Üye sayısı itibariyle Manisa'nın önde gelen sivil toplum kuruluşuyuz. Ortak hedefimiz toplumu daha iyiye ulaştırmak. Sizler tarihi geçmişi olan ve bu ülkeye büyük hizmetleri olmuş bir partinin temsilcilerisiniz. Odamız da sizleri ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu söylemeliyim. Manisa sanayisi ile, tarımı ile hızla büyüyen ve gelişen bir şehir. İhracat rakamlarına bakıldığında Manisa'nın Türkiye 7. Olduğunu görüyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nde 35 bin çalışanı ile Anadolu'da ki, bir çok şehrin nüfusu kadar çalışana sahip. Tarımda üzüm ve zeytin de Türkiye'nin lider kenti. Aynı zaman da tarihi bakımdan da Şehzadeler şehri özelliği bulunuyor. Oda olarak da böylesine güçlü bir şehre hizmet etmeye çalışıyoruz. Projelerimiz ile Manisa'nın gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben ziyaretinizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, başarı dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

28.01.2013 13:06:58 TSI

Editör: Wan Haber