Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'de yerinden oynayan siyaset olgusunu tekrar yerine getirmenin yolunun kendilerinde olduğunu ifade etti.
Dörtyol ilçe kongresine katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada, Türkiye'de siyasetin köklü bir geleneğinden gelen bir parti olduklarını bu geleneğin Adnan Menderes'e kadar dayandığını belirti. Uysal, "DP olarak siyasette başka partilerin yapmaya çalıştığı siyasetin dünü bugünü olarak insanları ayrıştırma yoluna gitmekteler. Bu yapılan ayrıştırma politikasına karşı DP'nin yeni bir siyaset anlayışıyla demokrasinin parlamenter sistem içerisinde milletimizi siyasetin bir parçası yapmak istiyoruz" dedi.
Uysal, Türkiye'nin en can alıcı sorunları olarak başta terör ve hükümetin dış politikada "dış politika yerine kendi iş politikalarını uyguladığını" ifade etti. Uysal, sorunların çözümünün bir sistem içerinde çözülmesi Türkiye'de yerinden oynayan siyaset olgusunu tekrar yerine getirmenin yolunun kendileri ve kendilerine destek veren partililerle olacağını kaydetti.
Bir süre parti çalışmalarını izleyen Genel Başkan Gültekin Uysal'a partililer yoğun sevgi gösterileri sundu.
(AHS-AŞ-Y)

16.12.2012 17:18:41 TSI

Editör: Wan Haber