Söke'ye bağlı Bağarası beldesinin Demokrat Parti'li (DP) Belediye Başkanı Salih Özdemir, DP Belde Başkanı ve meclis üyeleri partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Beldede 1956 yılında kurulan ve bir misyonun son halkası olan DP'nin Bağarası Belde Teşkilatı kapandı. Geçtiğimiz günlerde belde teşkilatında partilerle bir toplantı yapan Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, beraberinde partisinden meclis üyesi seçilen Ali İhsan İpek, Muammer Güler, Nurettin Palamut ve Dündar Arslan ile istifa kararı aldıklarını açıkladı. Partilileri ile yaptıkları toplantıda yeni yol haritasının belirlenmesi için belde teşkilatı ile birlikte istifa kararı alındığını açıklayan Özdemir, Belediye Başkanlığı görevini şimdilik bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.
"BELDE TEŞKİLATININ KAPANDIĞI AÇIKLANDI"
Belediye Başkanı Salih Özdemir ile DP'den istifa eden Belde Başkanı Mevlüt Sarıkaplan, belde teşkilatında bulunan evrakları ve defterleri ilçe başkanlığına teslim ettiklerini söyledi. Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir; "1956 yılında kurulan Belde teşkilatımızı oy zayıflamasından ve yüzde 10'luk baraj altında kalması nedeniyle partimizi yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda kapatma kararı almış bulunmaktayız. Başta ben Belediye Başkanı Salih Özdemir, DP ilçe başkanı Mevlüt Sarıkaplan, DP Yönetim Kurulu ve Belediye meclis üyeleri Nurettin palamut, Ali İhsan İpek, Muharrem Gülmez, Dündar Aslan olmak üzere Belde yönetimi ve meclis üyeleri ile toplam 13 kişi partimizden istifa ettik" dedi.
DP'yi hala sevdikleri ve gönüllerinin hala DP'den yana olduğunu vurgulayan Salih Özdemir, bundan sonraki süreçte kendilerine en yakın ve düşüncelerine en uygun bir parti çatısı altında siyasi hayatlarına devam edeceklerini aktardı. Önümüzdeki günlerde yeni partilerini ve yeni yol haritalarını açıklayacaklarını belirten Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir, AK Parti başta olmak üzere başka siyasi bir partiye geçme konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Özdemir, önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunacağını ifade etti.
(LT-MB-İK)

30.01.2013 16:00:02 TSI

Editör: Wan Haber