Kütahya ASKF Yönetim Kurulu, Kütahyaspor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor kulüp başkanlarını bir araya getirerek, taraftarlar arasında yaşanan problemlerin sonlandırılması için ilk hamleyi yaptı.
Federasyon binasında bir araya gelen Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir ile TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Oktay Semih Koçyiğit'in bir araya geldiği toplantıya Tavşanlı Linyitspor Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Memiş Deniz de katılanlar arasındaydı.
Kütahya'nın iki takımının taraftarları arasında yaşanan tartışmaların yeni olmadığını söyleyen Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, "TKİ Tavşanlı Linyitspor yıllar önce amatör kümeye düştüğünde de bu tür sorunlar yaşanmış ve biz yine federasyon olarak bu tür girişimlerle sorunu çözmeye çalışmıştık. Yaşanan olaylar bizi çok üzmüştür. Sorunun çözümü için birçok alternatif düşündük ve ilk olarak sizleri bir araya getirmeyi planladık."dedi. Toplantıda konuşan Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir:"İlk olarak Tavşanlı ile Kütahya arasındaki kardeşliği sağlamalıyız. İlçe benim şehrim, il benim ilçem diyebilmelidir. Bu noktada ilimizin yöneticilerinin ve Sivil Toplum Örgütlerinin desteğine ihtiyaç var. Biz kesinlikle düşman kardeşler değiliz. Her türlü ortamda birbirimizi davet eden bir yapıda olmalıyız"dedi.
TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Oktay Semih Koçyiğit ise, "Bir ilin iki güzide takımının yöneticileri olarak çevremizdeki herkesi uyarmalıyız. İlimiz yöneticilerinin vereceği destekle bu sorunu ortadan kaldırabiliriz. Sorun olan insanların bu şehrin geleceğine yön vermesine izin vermemiz yanlış olur " diye konuştu.
2 kulüp başkanını bir araya getiren toplantıda Kütahya ASKF Yönetim Kurulu üyeleri Kerim Şentürk, Ramazan Arslandaş, Ömer Keskin, Hasan Okçu ve Futbol İl Temsilcisi Nuri Ercura da hazır bulundu.
(EFE-

12.12.2012 11:49:22 TSI

Editör: Wan Haber