AK Parti İzmir Milletvekili ve Mali Dostluk Grubu Başkanı İlknur Denizli, EXPO 2020 kararına bir yıl kala TBMM'deki 120 Dostluk Grubu Başkanına mektup yazarak İzmir için destek istedi.
İlknur Denizli, önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le görüşerek mektubun içeriği hakkında istişarede bulundu ve desteğini aldı. Denizli, ardından 120 Dostluk Grubu Başkanına İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili mektubu iletti.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, görüşme sırasında, "EXPO 2020'yi İzmir'e ve ülkemize kazandırmak hedefindeyiz" diyerek, her ziyaret yaptığı ülkede İzmir'e destek istediğini söyledi. Yabancı konuklar geldiğinde bir gündem maddesinin mutlaka İzmir ve EXPO hedefi olduğunu anlatan Çiçek, şöyle konuştu: "Dostluk gruplarındaki milletvekillerimizin iletişim içinde oldukları ülkelerde yapacakları çalışmalarda EXPO hedefimizi ifade etmelerinin ve destek aramalarının son derece önemli olduğu inancındayım. Bu mektubu bütün dostluk grupları ile paylaşalım. TBMM'nin, İzmir'in EXPO hedefine ulaşmasında katkılarının olacağı açıktır. Geçen adaylıkta kıl payı kaybettiğimiz yarışı bu defa önde bitireceğimize inanıyorum"
AK Parti İzmir Milletvekili Denizli ise İzmir'in EXPO 2020 hedefinde hızla yol aldığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak, daha önceki tecrübemizden biliyoruz ki hükümetler ve parlamentolar arası ilişkiler oylama sırasında çok büyük önem arz ediyor. Bunun bilinci ile parlamentodaki Dostluk Gruplarımızdan destek talebimizi TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek ile paylaştık. Hazırladığım mektubu TBMM Dostluk Grubu başkanlarına ileterek onları hem EXPO ile ilgili bilgilendirdik, hem de bu çabaya katkı vermelerini rica ettik. İnancım odur ki; zaten konu ile ilgili hassasiyeti olan milletvekillerimiz bir Türkiye projesi olan EXPO'yu gündemlerine alarak ciddi bir çalışmanın içine gireceklerdir. Bu mücadelenin son bir yılında TBMM'de hızlanacak lobi faaliyetlerimiz hedefe ulaşmamızda biz İzmirlilere güç verecektir. İnanıyorum ki EXPO 2020 İzmir'in ve Türkiye'nin bir başarı hikayesi olarak tarih sayfalarında yerini alacaktır"
(EA-HO-Y)

30.11.2012 13:35:09 TSI

Editör: Wan Haber