Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand'ın meslektaşları ve dostları, usta gazeteciyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
Doğan Medya Center'da düzenlenen törende meslektaşları ve arkadaşları, usta gazeteciyle ilgili duygularını dile getirdi. Haber spikeri Cem Öğretir, "Birand'ın hayatımızda hepimizin çok değerli bir yeri vardı. Nasıl böyle olabiliyor, bugün daha iyi anlayabiliyorum. En önemli unsuru; sadece biz gazetecilerin, iş arkadaşlarının, yol arkadaşlarının değil, halkın da gördüğü şey gülümsemesiydi" dedi.

"EKSİK HİSSEDİYORUZ KENDİMİZİ"
Gazeteci Can Dündar ise, kendini eksik hissettiğini belirterek, "Eksik hissediyoruz kendimizi. Onsuz başlamak bir güne, bir haftaya, bir yıla çok zor. Mehmet Ali Birand ile birlikte belgesel çekmiştik. Aşağı yukarı hazırlamıştık zaten, kitabı çıkartmıştık. Birkaç yurt dışı seyahatlerimiz kalmıştı, onlara gidecektik ama nasip olmadı" diye konuştu.
Gazeteci Ertuğrul Özkök, "Hoyrat bir toplumda yaşıyoruz. Bazı insanlar, bazı insanları sevilmiyormuş gibi gösteriyorlar ama o ölüm geldiği zaman arkasından bıraktığı iz gösteriyor ki biz yalan bir dünyada yaşıyoruz. Bize anlatılan insanlar, aslında toplumun kalbinde yaşayan insanlar değil. Bence Mehmet Ali, herkese bu dersi verdi. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılanları gördükçe çok içim burkuldu. Yollarını düzeltmeleri gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye'nin büyük bir gazeteciyi kaybettiğini ifade eden gazeteci Cüneyt Özdemir ise, "Ailemizden bir ferdi kaybettik. Yıllarca bize emeği olan ağabeyimizi kaybettik. Bizim kaybımız önemli değil ama Türkiye büyük bir gazeteciyi kaybetti" dedi.

"BENDE ÇOK EMEĞİ VAR"
Mehmet Ali Birand'ın kendisinin üzerinde çok büyük emeği olduğunu ifade eden Beyazıt Öztürk de, "Öyle garip bir şekilde uyandım ki sabahleyin, böyle bir günü de mi görecektim diye düşündüm. 32. Gün'le büyüyen kuşaklar olarak, Türkiye'nin gündemini anlatan bir adamla televizyonculuğa başladım. Onun bende çok emeği vardır" diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, "Türk medyasında gerçekten farklı bir kişiliğiyle kendisine yer bulmuş, duayen diyebileceğimiz güzel bir insan. Sadece Türkiye'nin iç dinamikleriyle değil, yurt dışı ve dünya konjonktürü içerisinde derleme yapabilen, ufku çok geniş olan bir insandı" dedi.
(AU-ET-OK-Y)

19.01.2013 12:29:56 TSI

Editör: Wan Haber