Fakiye Teyran Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Depremzedelerle Dayanışma Derneği Üyesi Perihan Dostgül, depremden bu yana barınma koşullarının tam olarak sağlanamadığını belirterek, insanların çadırlara mahkum edildiğini savundu. En büyük sorunları konteynırlarda yaşadıklarını ifade eden Dostgül, “Valilik TOKİ’lerin tamamlandığı gerekçesiyle konteynır kentleri tek tek kapatıyor. Konteynır kentler kış koşullarına dayanıklı hale getirilmiyor. En basit sorundan en zoruna kadar tüm aksaklıklar depremzedelere bırakılıyor” iddialarında bulundu.


Dernek olarak en insani taleplerini imza kampanyasına dönüştüreceklerini dile getiren Dostgül, “İmza kampanyamız, sorunlarımız çözülene kadar devam edecek. Buradan valilik ve AFAD’a sesleniyoruz. Yeter artık. Biz de insanız ve depremzedeyiz. Sorunlarımızı artık çözün” ifadelerini kullandı.
Van Depremzedelerle Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına katılan sinema sanatçısı Suna Yıldızoğlu ise, depremzedelerin durumlarının kendilerine medyadan yanlış aktarıldığını belirtti. Yıldızoğlu, "Bizlere televizyonlarda, gazetelerde, Vanlı depremzedelerin durumlarının muhteşem olduğu yansıtıldı ancak bugün gittiğimiz konteynırlarda gördük ki durum bize yansıtıldığı gibi değil. O küçücük çocuklar burada üşürken bizler evlerimizde nasıl oturacağız? Buna çok üzüldüm. Utanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber