Hatay İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planı toplantısı Dörtyol ilçesinde yapıldı.
Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıda Hatay'ın 2012-2015 yılı turizm stratejisi eylem planı ve 2023 hedefleri anlatıldı.
Toplantıda konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın sahip olduğu binlerce yıllık tarihi, farklı kültürlerinin yanı sıra sahip olduğu değerleri ile Hatay'ın tarihi kültürü, deniz sahili, termal ve yemek kültürü olmasına karşın turizm de gelir payının yeterli olmadığını belirtti.
Vali Lekesiz, turizm payının arttırılması için tüm kamu kurum ve toplum kuruluşlarıyla birlikte Hatay için ortak bir turizm stratejik eylem planı hazırladıklarını bu planın hayata geçirilmesi için çalışmaların aralıksız plan ve program içerisinde sürdüreceklerini söyledi.
Tarihi değerleri ortaya çıkartarak turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan Lekesiz, Hatay'da turizm konusunda iddia sahibi olunması gerektiğini bunu gerçekleştirebilmek için sistemli bir çalışma yürütülmesinin şart olduğunu ifade etti.
Toplantıda Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş da proje hakkında bir sunum yaptı. Sunumda dünyada 7 kişiden birinin gezdiğini ziyaret edilen ülkeler arasında Türkiye'nin 7. sırada olduğunu belirten Açıkbaş, Hatay'ı 2010 yılında 250 bin turistin gezdiğini, hazırlanan eylem planıyla hedefin yıllık 600 bin turist ve 2023 yılı için ise 1 milyon turist olduğunu kaydetti.
Toplantıya Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yavuz Açıkbaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaş, Belde Belediye Başkanları ve Daire Amirleri katıldı.
(ADN-Y)

06.12.2012 14:39:42 TSI

Editör: Wan Haber