Sanko Sanat Galerisi, dört ressamın karma sergisine ev sahipliği yapacak.
Sanatçı Vedat Akkök, Bünyamin Küçükkürtül, Mehmet Akif Orçan ve Mehmet Akif Kaplan'ın eserlerinin yer aldığı resim sergisi, 8 Şubat Cuma günü Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen törenle açılacak. Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılacak sergi, 22 Şubat'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Vedat Akkök, 1958'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Marmara Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü'nden mezun oldu. Ankara ve İstanbul'da Milli Eğitim ve bir özel okulda çalıştı. İTÜ Görsel ve Çevresel Ana Sanat Dalı Güzel Sanatlar Bölümü'nde resim yüksek lisansı tamamladı. 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 6 kişisel sergi açtı. Çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı kişisel-karma sergiye katıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü Güzel Sanatlar Bölümü'ne resim öğretim elemanı olarak girdi. 4 yıl bölüm başkanlığı yaptı. Halen KSÜ'de öğretim elemanı olarak görev yapıyor. Kendi atölyesinde resim ve vitray çalışmalarına devam ediyor.
Bünyamin Küçükkürtül, 1971 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Suluboya çalışmalarından oluşan ilk sergisini 1992 yılında Bursa Şefik Bursalı Sergi Salonu'nda açtı. Sonrasında Bursa, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de 15 kişisel sergi açtı. Çalışmaları ağırlıklı olarak suluboya üzerine yoğunlaştı. 1995'den beri edebiyat ve sanat yayıncılığı yapıyor. İnsan Saati ve Kuyudaki Koro dergilerinin editörlüğünü de yapan sanatçının, çeşitli ulusal dergilerde çalışmaları yayınlandı. Yayınlanmış edebi içerikli 5 kitabı bulunuyor.
Mehmet Akif Orkan, 1977'de Kahramanmaraş'ta doğdu. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi AEF Resim Bölümü'nden mezun oldu. Konu olarak figür üzerine yoğunlaşan sanatçı, figürün mekânsal işlevini başka bir coğrafya düzlemiyle tamamlıyor. 2012'de ''Göç'' konulu 5. Ulusal Resim Yarışması'nda bir eseri sergileme aldı. 5 kişisel sergi açtı. Bazı gazete ve dergilerde kültür sanat içerikli yazı ve şiirleri yayınlandı. Kitap kapak çalışmaları da bulunan sanatçı, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği üyesidir. Şu anda Kahramanmaraş Güzel Sanatlar Lisesi ve kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Mehmet Akif Kaplan, 1978 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. 2000 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Resim Bölümü'nde lisans, aynı üniversitede 2007 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2 kişisel resim sergisi açan sanatçı karma sergilere de katıldı. KSÜ'de öğretim elemanı olarak görev yapıyor.
(MDC-ÖK-Y)

04.02.2013 16:09:09 TSI

Editör: Wan Haber