Samsun'un doğal güzelliklerini, tarihi ve yerel değerlerini anlatmak için Samsun Valiliği tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Samsun" adlı fotoğraf yarışmasında ödüller dağıtıldı.
Yarışmanın sona ermesi dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salon'da ödül töreni düzenlendi.
Törende 4 kategoride dereceye giren ilk 4 kişi ödüllerini Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyelerinden aldılar. Ödül töreninde konuşma yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun'un doğal ve tarihsel güzelliklerini yeniden ortaya çıkartmak adına başlattığımız olduğumuz çalışmanın sonuna geldik. Samsun birçok değerlere sahiptir. Özellikle Samsun'un değerlerini yeniden keşfetme ve onları Türkiye dünya ile paylaşma adına Samsun Valiliği olarak İl Özel İdaremizin imkanlarıyla bu fotoğraf yarışmasını karar altına alarak başlattık. Samsun'un kışı, yazı, ilkbaharı ve sonbaharı bir başka güzeldir. Biz bunun için bu yarışmayı dörde böldük. Bunun temel nedeni de her mevsimin güzelliğini ayrı ayrı ortaya çıkarmaktır" dedi.
Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafları, İstanbul'da düzenlenecek olan EMİT Turizm Fuarı'nda da kullanılacağını söyleyen Vali Aksoy, "Bu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflardan yararlanmayı da kendimize bir ilke olarak koyduk. Birçok kurumlarımız bize destek oldu. Samsun'un tanıtımında önemli katkısı olduğu bu çalışma başka kategorilerde de önümüzdeki günlerde tekrar düzenlenecek. Samsun'a gelerek emeği geçen katılan bütün kişilere teşekkür ediyorum. Yarışma Samsun'a ve tanıtımına katkı sağlamasını diliyorum" diye konuştu.
Vali Aksoy konuşmasından sonra dereceye giren 4 kategoride dereceye girenlere ödüllerini verdi. Aksoy'un ardından dereceye girenlere ödülleri Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Aslan, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Baro Başkanı Av. Necat Anıl, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu tarafından verildi.
Ödül töreni sonrasında dereceye giren fotoğrafların AKM Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergisi açıldı. Yarışmaya toplamda 200 müracaat olduğu, 863 fotoğraftan toplam 91'inin ödüle layık görüldüğü öğrenildi.
Törene ayrıca İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kur.Kd.Alb. Mehmet Zeki Bodur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.
(HAK-SLH-Y)

15.01.2013 18:08:36 TSI

Editör: Wan Haber