Niğde Belediye Başkanlığının kültür hizmeti olan 'Dört Mevsim Niğde' adlı derginin 13. sayısı çıktı.
Niğde'nin tarihi ve turistik değerlerinden, türküleri ve şivesi gibi folklorik öğelerine; tarihe mal olmuş ünlü portrelerin hayat hikâyelerinden Niğdeli şair ve yazarların şiir, yorum, araştırma ve inceleme gibi edebi eserlerini içeren Dört Mevsim Niğde üç ayda bir yayınlanmaya devam ediyor. Derginin dördüncü yılında on üçüncü sayısı çıktı.
"Dört Mevsim Niğde" dergisinin dağıtımı Türkiye geneline yapılıyor. Niğde'nin daha fazla tanınmasını hedefleyen Niğde Belediyesi "Dört Mevsim Niğde" dergisinin 81 ilin kurum ve bürokratlarına dağıtımını posta yoluyla yapıyor.
Dört Mevsim Niğde dergisinde, Kar Tanesi/Uğur Mart, Dededen İsmini Verdiği Torununa/İhsan Yedier, Sarışın Marburg/Kibar Ayaydın, Koca Köyde Kış/H. Naim Şenol, Niğde Teyyaresi/Uğur Arıbaş, Medeniyet, Şehir ve Niğde/Kürşad Küçükçirkin, Vedasız Gidişler/Tolga Özçelik, Yazarlıkta 50 Yıl/ Tolga Özçelik, Eniklerimiz/Azmi Yılmaz, Af Evim/Murat Yasin Tekin, Sözden Saza Sitem Var/Bahadır Çelikbaş, Bir Sevda Tutulması/Osman Aytekin, Acı Ceviz Üzerine/Yılmaz Yılmaz, Sensiz Üşüyorum/Hüseyin Kirişci, Niğde Yaban Hayatı/Alper Göncü, Günümüz Niğde Basınının Geçmişi/Lokman Zor, Kış Düşleri ve Niğde'de Kış/Uğur Arıbaş, Kore/Büşra Divrin-Sinem Gündoğan, Çanakkale İçinde/Murat Soyak, Niğde Ali-Seyid Onbaşı/Hayrullah Eraslan, Sevdim Diyesi/Ali Rıza Kaşıkçı, Niğdeli Şair Arif Ay/Mehmet Baş, 5 Şubat'ın Anlam ve Önemi/Arif Acındı, Can Toprak/Fırat Ensari" yazıları yer alıyor.
(YE-ZB-Y)

07.02.2013 14:04:07 TSI

Editör: Wan Haber