Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, otomatik av tüfeğiyle yol kesip 4 kişinin parasını gasp eden 34 yaşındaki Selim B, jandarma ekiplerince yakalandı.
Olay, Sorgun'a bağlı Ayvalı Karlık köyü yol ayrımında meydana geldi. Kadışehri hayvan pazarına getirdiği hayvanları sattıktan sonra 66 LD 261 plakalı otomobille köylerine gitmek üzere yola çıkan sürücü Emir Köksal (35) ile aynı araçta bulunan Selim Köksal (35), Mehmet Çetinkaya (27) ve Ali Çetinkaya (54)'nın bulunduğu otomobilin yolu Ayvalı Karlık köyü yol ayrımında Selim B tarafından kesildi. Elindeki otomatik av tüfeği ile sürücü Emir Köksal'ı ve otomobilde bulunan Selim Köksal, Ali ve Mehmet Çetinkaya'yı aşağı indiren Selim B, daha sonra silah zoruyla 4 kişiden zorla para almaya çalıştı. Bunun üzerine sürücü Emir Köksal ile Selim B arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Selim B, elindeki otomatik av tüfeği ile Emir Köksal'ı sağ bacağından yaraladı. Şahıslardan zorla bir miktar para alan Selim B olay yerinden kaçtı.
Yaralanan Emir Köksal yakınları tarafından Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Zanlı Selim B, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu kısa sürede yakalandı. Zanlı, jandarmadaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Yozgat E Tipi Cezaevine gönderildi. Selim B'un bir gün önce Yerköy ilçesinde bir petrol istasyonunda pompacının parasını gasp ettiği ortaya çıktı.
(ÖE-AÖ-HO-Y)

21.01.2013 16:38:39 TSI

Editör: Wan Haber