Geçen Pazar günü Didim'de bulunan bir yakınlarına gezmeye giden ve sonrasında üç gün haber alınamayan Arslan Ailesi hâla kayıp. Güvenlik kamerası kayıtları ve bulgulara göre, 09 LB 646 plakalı araçları ile Söke ile Balat köyü arasında bulunan Menderes köprüsünden aşağı düştükleri belirlenen aileyi arama çalışmaları başlatıldı.
Köprü yakınında bulunan Söke Ovası Sulama Birliği Çatalarmut İstasyonu güvenlik kamerası kayıtlarında, bir aracın Menderes Köprüsü'nden aşağı düştüğü belirlendi. Yapılan incelemelerde araca ait bir parça ile köprü altında araca ait boya izlerine rastlandı. Mehmet Arslan (38), Necla Arslan (35), Eylül Arslan (11) ve Eyüp Arslan (6)'ı bulma çalışmaları devam ediyor.
Arama çalışmalarına Söke Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Kuşadası AKUT ile Aydın sivil savunma ekipleri katıldı.
Menderes Nehri'nin sezonun en yüksek seviyesinde olması nedeniyle arama çalışmaları zorlaşırken; ilk olarak demir çubukla arama yapıldı. Daha sonra olay yerinde dalgıçlar arama çalışmalarına başladı.
Arslan ailesinin kayıp ve kaza haberini alan çok sayıda yakınları olay yerine akın etti. Baba Ahmet Arslan zaman zaman sinir krizleri geçirirken, baba Ahmet Arslan'ı yakınları ve Kaymakam Demirezer yatıştırmaya çalıştı.
Arama çalışmalarını gözüyaşlı izleyen baba Ahmet Arslan, oğlunun, torunlarını karne hediyesi olarak Didim'deki akrabalarına götürdüğünü, akşam dönmeyince endişeye kapıldıklarını söyledi.
Kaymakam Mehmet Demirezer, aracın Menderes Nehri'ne düşme ihtimali üzerinde durduklarını belirterek arama çalışmalarının geniş bir ekiple sürdürüldüğünü söyledi.
Söke'de kuru gıda toptan ticaret işiyle uğraşan Mehmet Arslan (38)'ın, kullandığı aracın lastiğinin patlaması veya direksiyon hakimiyetini kaybetmiş olabileceği tahmin ediliyor. Kazada eşi Necla Arslan (35), Vakıfbank İlkokulu Anasınıfı Öğrencisi oğlu Eyüp Arslan (6), Behiye Hanım İlköğretim Okulu öğrencisi kızı Sıla Eylül Arslan (11) ile birlikte Didim dönüşünde Atburgazı beldesindeki yakınlarına uğramak istedikleri öğrenildi.
(LT-MB-HO-Y)

30.01.2013 14:31:59 TSI

Editör: Wan Haber