2011-2012 Bölgesel Amatör Lig'de 2. olarak 3. Lig terfi maçlarına katılan ve final maçında Emrespor'a 1-0 mağlup olan Muğlaspor'un Emrespor'lu futbolcu Serdar Öztan'ın doping yaptığı iddiası ile verdiği mücadele şok gelişme yaşandı. Emrespor'un masörlüğünü yapan İlker Yuvauç, ilk verdiği ifadeyi değiştirerek bulunduğu itiraflar sonrası dosya yeniden açıldı ve Ventoliber adlı ilacı teknik direktörün isteği ile başta Serdar Öztan olmak üzere birçok futbolcuya kendisinin verdiğini itiraf etti.
Tahkim Kurulundan yapılan açıklamada, "Masör İlker Yuvauç, TFF Hukuk Müşavirliği'ne sunduğu 28 Kasım 2012 ve 6 Aralık 2012 tarihli beyanları ile Kurulumuza verdiği 02.01.2013 ve 10.01.2013 tarihli beyanlarında bu defa; evvelki ifadelerinin tamamının gerçeğe aykırı olduğunu, esasında futbolcu Serdar Öztan'ın anlatıldığı gibi ağır bir solunum sıkıntısı yaşamadığını, Ventoliber adlı ilacı teknik direktörün isteği ile başta Serdar Öztan olmak üzere bir çok futbolcuya kendisinin verdiğini, bu futbolcuların bir kısmının verilen yasaklı ilacın Corasprin olduğunu zannettiğini, zira kendisinin öyle söylediğini, ancak Serdar Öztan'ın ilacın doping amaçlı olduğunu bildiğini, Kurulumuz huzurunda yapılan önceki yargılamalarda gerçeğe aykırı beyanda bulunma kararını, futbolcu Serdar Öztan, teknik direktör ve kendisinin birlikte verdiğini" denildi.

PARAYLA SUSTURMUŞLAR
Tahkim Kurulu, masör İlker Yuvauç, doping ilacı karşılığında kendisine 15 bin TL para teklif edildiğini belirttiği ifadesinde, "Zira futbolcu Serdar Öztan ile teknik direktörün bunun karşılığında kendisine toplam 15 bin TL para vermeyi taahhüt ettiğini (para karşılığı gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunu), daha sonra futbolcu Serdar Öztan'ın kendi girişimleri ile transfer olmasına rağmen kendisine sadece 2 bin 400 TL verdiğini, bakiyeyi ödemediğini, teknik direktörün ise hiç ödeme yapmadığını, olayların bu şekilde gelişmesinden üzgün olduğunu, onuruyla yaşamak istediğini ve bu sebeple ifadesini değiştirdiğini, şimdiki beyanlarının ise gerçek olduğunu beyan etmiş, ayrıca yasaklı ilacın elinde bulunan bir numunesini de 1 blister içinde 5 tablet halinde dosyamıza sunmuştur" denildi.

YARGILAMA YENİLENECEK
Tahkim Kurulu'nun verdiği kararda, "Yargılamanın yenilenmesine ve AFDK'ca verilen cezanın onanmasına dair talebin yerinde olduğu anlaşılmıştır. Buna göre; kurulumuzun 05.07.2012 tarihli E.2012/165, K.2012/177 kararı ile 02.08.2012 tarihli E.2012/165, K.2012/177 EK kararının kaldırılmasına, AFDK'nın 18.06.2012 tarihli ve E.2011-2012/1058; K.2011-2012/1584 sayılı kararı ile futbolcu Serdar Öztan'a verilen 2 yıl hak mahrumiyeti cezasının onanmasına. Masör İlker Yuvauç tarafından dosyamıza sunulan ilacın ülkemize sokulması ve ülkemizde satışının yasak olmasına rağmen doping amaçlı olarak ülkeye sokulup kullanılması şeklindeki eylemin başta 6197 sayılı Kanunu'nun 40. ve devamı maddeleri yollamasıyla TCK.nun 193.,194. ve sair maddelerinde düzenlenen suça uyması; ayrıca bu yasaklı ve sağlığa zararlı maddenin bir kısım futbolculara bilgileri dışında kullandırılmış olması ile yine dosya kapsamındaki bir çok eylemin adli suç oluşturduğunun anlaşılması nedeniyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmak üzere dosyanın TFF Genel Sekreterliği'ne gönderilmesine oybirliği ile karar verildi" denildi.

HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Emrespor eski masörü İlker Yuvauç'un ifadesini değiştirmesi ve yargılamanın tekrar yapılacak olması ile ilgili açıklama yapan Muğlaspor kulüp başkanı Eminer İçten, "Doping olayında belli bir noktaya geldik. Tahkim Kurulu'nun aldığı karar var. Bu kararı federasyona itiraz ettik ve neticesinde en son gelişen itiraflar ile konu farklı bir boyuta geldi. Bu gelinen noktada doping maddesi veren masörün açık beyanları var. Bu beyanlar doğrultusunda mağdur olan Muğlaspor'un hakkının verilmesi için gereken tüm hukuki mücadelemiz devam edecek. Ligler sezon başı tescillendiği için önümüzdeki yıl için Emrespor'un doping yaptığı gerekçesi ile ligden düşürülüp, final maçında Muğlaspor'un 3-0 hükmen galip sayılması ve ligden düşürülen Emrespor yerine Muğlaspor'un 3. Lige alınmasını talep edeceğiz" dedi.
(BT-SK-İK-RFK-S)

11.01.2013 16:44:30 TSI

Editör: Wan Haber