İsveç'teki Türk pizza ustalarının keşfi olan "döner kebablı pizza" İsveçliler tarafından beklenenin üstünde ilgi görüyor.
İsveç'te pizza dükkanlarının yüzde 90'ını işleten Türkler'in hazırladığı "orjinal pizzalar" İsveç basınına da konu oldu.
Sifo anket şirketi tarafından yapılan ve İsveç basınında yayınlanan araştırmaya göre, "kebab pizza", bu sene de İsveçliler'in en çok tercih ettiği pizza oldu. Ünlü İtalyan pizzaları ise ancak ikinci sırada yer alabildi.
Stockholm'ün en tanınmış iki pizza ustasından biri olan Muammer Teke, İsveç basınında yer alan açıklamalarında, "İsveç'te döner kebabı da, pizzayı da herkes seviyor. Biz de ikisini birleştirdik. Kebab pizzayı İsveçliler'e tanıttık. Kebab pizza umduğumuzdan da fazla ilgi gördü. Şimdi Stockholm'deki her pizza dükkanında kebab pizza bulabilirsiniz" dedi.
Teke, "Bizi en çok sevindiren şey, İtalyanların bile kebab pizza yapıp satmak mecburiyetinde kalmalarıdır. İsveç'ten her sene Türkiye'ye 600 bin turist gidiyor. Onlar da, Türk keşfi olan kebab pizzayı Türkiye'de bulamadıkları için şaşırıyorlar" diye konuştu.
(MA-İB-D)

04.01.2013 13:44:28 TSI

Editör: Wan Haber