Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a gönderilen tam donanımlı 6 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.
Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törenle hizmete giren 6 ambulansla birlikte Adıyaman'da ki ambulans sayısı 42'ye yükseldi. Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, başta olmak üzere çok sayıda kişi törene katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindekiler hizmete giren ambulanslarda incelemede bulundu. Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, hizmete giren ambulansların genel özellikleri ve ildeki acil sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Sağlık çalışanlarını kutlayan Vali Mahmut Demirtaş daha sonra ambulansların anahtarlarını ambulans şoförlerine takdim ettiler.
Vali Mahmut Demirtaş, 6 adet ambulansın dağıtım töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ve bu günün Adıyaman' açısından önemli olduğunu vurguladı.
Vali Mahmut Demirtaş, "112 Acil sağlık Hizmetlerine 6 adet ambulansı teslim ederek, şoförlere anahtarları teslim ettik. Bunların Adıyamanlı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sağlıkta önemli reformlar yapıldı. İnşallah kısmet olursa bu 6 tane ambulansın dışında 2 tane daha ambulans gelecek. Bir tanesi donanımı çok daha geniş, dört hastayı çok rahat bir şekilde taşıyabilecek bir ambulans, diğeri ise tam donanımlı bir ambulanstır" dedi.
Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, Adıyaman'da ki 112 acil sağlık hizmetleri hakkında bilgiler vererek, "Son alınan 6 ambulansla birlikte il genelinde ambulans sayımız 42'ye çıktı. 112 acil sağlık hizmetleri noktasında il merkezinde bir komuta kontrol merkeziyle birlikte il genelinde istasyon sayımız 24'e çıktı. Bu istasyonlarda 2 tanesi kar paletli olmak üzere 26 adet tam donanımlı 112 ambulans ve hastanelerimizde 16 hasta nakil ambulansı olmak üzere 42 ambulans bulunmaktadır.
2012 yılında 26 bin 143 vakaya 112 acil sağlık hizmetleri ekiplerimiz yerinde müdahale yapmış ve ilgili sağlık birimine bunların naklini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmişlerdir. Bizim il içerisinde vakaya ulaşım hızımız il ve ilçe merkezlerinde ilk on dakikada yüzde 98 oranında; kırsalda da ilk yarım saatte vakaya ulaşma hızımız yüzde 95 düzeyinde ki bu oranlar Türkiye ortalamasının üzerindedir. Gerektiğinde helikopter ve uçak ambulanslar devreye sokulmaktadır. Şuana kadar helikopter ambulansla 50, uçak ambulansla 15 hastamız ileri bir merkeze sevk edilmiştir. İlimize kazandırılan bu 6 adet ambulansla birlikte araç filomuz daha da güç kazandı" şeklinde konuştu.
(AHM-Y)

21.02.2013 13:11:01 TSI

Editör: Wan Haber