Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Yaylapınar köyünde elleri ve ayakları arkadan bağlanarak başına aldığı darbelerle öldürülmüş halde bulunan iş adamının katil zanlıları adliyeye sevk edildi.
Nazilli'ye bağlı 20 kilometre mesafedeki Yaylapınar köyü Gedik Mevkisinde bulunan kestane bahçesini gübrelemeye giden Bekir Deveci, bahçedeki bir kestane kuyusunun toprakla örtüldüğünü görmesi üzerine ortaya çıkan olayda elleri ve ayakları arkadan bağlanarak başına aldığı darbelerle öldürülen gıda toptancısı İrfan Özsoy'un cesedi ortaya çıkarılmıştı. Köy muhtarı Dündar Balcıoğlu'nın köy meydanından birkaç kez geçen ve köyden birine ait olmayan aracı jandarmaya bildirmesi üzerine, Nazilli'de toptancılık işi yapan Z.B. ve kardeşi B.A'yı gözaltına almıştı.
CANLI CANLI GÖMÜLDÜ ŞÜPHESİ
Olayın ardından polis ekipleriyle birlikte işbirliği yaparak titiz bir çalışma başlatan Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gözaltına alınan Z.B. ve kardeşi B.A'nın ödünç aldıkları 35 AAF 19 plakalı araçta yapılan aramada kazma, kürek, 4 paket çimento ve çuval ele geçirdi. İfadesine başvurulan bir görgü şahidi, önceki gece geç saatlerde 09 RM 929 plakalı bir araca iki kişi tarafından yaralı bir şahsın bildirildiği ve bu yüzden Özsoy'un canlı canlı gömülmüş olabileceği iddia edildi.
105 BİN TL İÇİN ÖLDÜRDÜ İDDİASI
Nazilli'de gıda toptancılığı yapan ZB. ve yanında çalışan kardeşi B.A., gözaltına alındıktan sonra uzun süre suçlamayı kabul etmezken, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda elde edilen deliller ve görgü şahitlerinin ifadelerinin ardından cinayeti işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Z.B., ifadesinde, Aydın'da gıda toptancılığı yaptığı ve Nazilli'de de işleriyle ilgili deposunun bulunduğu ortaya çıkan iş adamı İrfan Özsoy'un kendilerinden yaklaşık 1,5 yıl önce 90 bin TL değerinde 3 kamyon toptan malzeme ve 15 bin TL nakit para aldığını ileri sürdü.
ADLİYE ÖNÜNDE BEKLEYEN ACILI ANNE SİTEM ETTİ
Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen Z.B. ve kardeşi B.A., Nazilli Adliyesi'ne sevk edildi.
Oğullarının ardından adliyeye gelen anne E.B., oğullarının suçsuz olduğunu öne sürerek, "O ölen canavar birisi. 1 yılı aşkın süre önce 3 kamyon malımızı aldı. Daha sonra 'Ben bu borcumu ödeyemeyeceğim, evimi size evimi vereyim' dedi. Yaklaşık 8 ay önce oğlumun işleri varken gelinimle beraber tapuya gitti. Bu sırada kendisine ev için 15 bin TL nakit ve 15 bin TL'likte çek verdi. Fakat gelinim ile tapu dairesinde iken 'Tapu evrakını unuttum alıp geleyim' diyerek oradan ayrılıyor. Gidiş o gidiş. Daha sonra ise kendisi ödemeyeceğini söyleyip durdu. Hatta oğullarımı tehdit etti. Oğlum bu sıkıntıdan dolayı evi satılacaktı, ben emekli paramı verdim. Kardeşi para verdi ve evi kurtardık. Ama oğlum o zamandan beri sıkıntı yaşıyor. Oğlanın her gün peşinden koşturdu. Sürekli 'Parayı size vermeyeceğim' diye tehditler ediyordu. Asıl canavar bu, Nazilli canavarı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
(ÜÖ-MB-İK)

10.02.2013 20:13:45 TSI

Editör: Wan Haber