Hastaneye 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran 57 yaşındaki Sabri Ö. domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Sabri Ö. dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

3 hasta daha geldi

46 yaşındaki Remziye T. adlı kadın da, 6 Ocak akşamı yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu. 39.1 derece ateşle hastaneye gelen Remziye T.’de ilk belirlemelere göre domuz gribi belirtilerine rastlandı. Durumu ağır olan Remziye T.’nin tahlilleri Ankara’ya gönderildi. Remziye T. yoğun bakım ünitesine alındı.

Remziye T.’nin ardından 87 yaşındaki Mustafa C.A. da aynı şikayetle hastaneye başvurdu. Domuz gribi belirtileri görülen Mustafa C.A. da yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Aynı belirtilerle hastaneye gelen 44 yaşındaki Volkan B. de yoğun bakımda yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi.

Hastanede alarm verildi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başvuran ve domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3’e yükselmesiyle birlikte hastanede alarm verildi. Hastanenin Acil Servis binasındaki ‘Kırmızı Alan’ içindeki ve çevresindeki görevliler ile hasta yakınları maske takarak dolaşmaya başladı.

Başka hastanelere sevk edilen hastaların ve çalışanların da maske takarak görev yaptıkları görüldü. (DHA)

Editör: Wan Haber