Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl imamının bir kişiyi domuz zannederek öldürmesiyle ilgili davanın keşfi olayın meydana geldiği yerde jandarmalar eşliğinde yapıldı.
Olay, Alanya'nın Bademağacı köyünde 9 Aralık 2011'de meydana geldi ve köy imamı Bayram Y, iddiaya göre domuz zannederek Ali Bargaç'ı öldürdü. Alanya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından olaydan bir yıl sonra bölgede keşif yapıldı. Sabah saatlerinde Bademağacı köyünde olayın meydana geldiği yere Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nejdet Vural ve bilirkişi heyeti geldi. Olayda ölen Ali Bargaç'ın ağabeyi İbrahim Bargaç olayın meydana geldiği yerde keşif heyetine bilgi verdi. Tutuklu bulunan cinayet zanlısı köy imamı Bayram Y'nin yakınları ise olayın cinayet değil yanlışlıkla olduğunu Ağır Ceza Reisi Nejdet Vural'a anlattı. Keşif heyeti cinayetin işlendiği yerde fotoğraflama ve bilgilendirme çalışmasının ardından olay yerinden ayrıldı.
Ölen Ali Bargaç'ın ağabeyi İbrahim Bargaç ise "adalete güveniyoruz, zanlı Bayram Y. olay günü geyik avından döndüğünü ve burada kardeşimi domuz sanıp ateş ettiğini iddia ediyor. Ancak bu yaşanan kesinlikle bilinçli ve kasıtlı işlenmiş bir cinayettir" dedi.

OLAY
Olay, 9 Aralık 2011'de akşam saatlerinde Bademağacı köyünde meydana geldi. Bademağacı köyü imamı Bayram Y, akşam saatlerinde çalılıklar arasından gelen sese av tüfeğiyle ateş etmiş, tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği Ali Bargaç da ağır yaralanmıştı. Ali Bargaç, Alanya Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Köy imamı Bayram Y'nın ifadesini alan jandarma, olay anında Ali Bargaç'ın yanında bulunan kuzeni Cafer B, arkadaşı Mustafa Ş ve köy muhtarı Mehmet B'i de gözaltına aldı. Bayram Y, olay sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
(AB-SÇ-HO-Y)

27.12.2012 14:17:47 TSI

Editör: Wan Haber