Türkiye'de etkili olan soğuk ve yağışlı havalarında ardından sebze fiyatları üretici ve tüketiciyi olumsuz yönde etkiledi.
Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk ve yağışlı havalarında etkisi ile de sebze üretim yerlerinde ki olumsuz hava şartlarından dolayı sebze fiyatlarında büyük bir artış oldu. Bartın'da manavcılık yapan vatandaşlar, Antalya'da etkili olan yağmurun ardından sebze fiyatlarından neredeyse yüzde 100 artış olduğunu söylediler. Manavcıların tezgahlarında bulunan sebze fiyatlarından en çok etkili olan ise, domates ve patlıcan oldu. Geçen haftalarda kilosu 1,5 lira olan domates yüzde 100'lük bir zam ile kilosu 3 liradan satılmaya başladı. Diğer sebze ürünlerinden patlıcanın 2 lira olan kilosu 4 lira olarak tezgahlara yansıdı.
Manavlar ise, havaların bir hafta kadar Bartın'da iyi gittiğini ancak, diğer illerden soğuk ve yağışlı havaların devam ettiği için diğer sebzelerin fiyatlarında da artış beklediklerini söylediler. Vatandaşlar ise, fiyatları yüksek olan sebzelerden almamak için çaba sarf ediyor.
(DK-ET-Y)

29.12.2012 11:32:26 TSI

Editör: Wan Haber