Trabzon'da şehiriçi dolmuşlarında uygulamaya konulacak olan zamlara üniversite öğrencileri tepki gösterdi.
Trabzon Belediye binası önünde toplanan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifi üyesi bir grup öğrenci, 'Dolmuş Zamları Durdurulsun' şeklinde pankart açarak önce basın açıklaması yaptı sonra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmek istedi. Daha sonra grup arasından seçilen 2 kişi Belediye Başkanı'nın makamına çıkarak Başkan Gümrükçüoğlu ile görüştü.
Görüşme öncesinde Belediye binası önünde Öğrenci Kolektifi adına basın açıklaması okuyan Nergis Dikici, "Şehiriçi dolmuş fiyatları bir anda 1.50'den, 1.75 liraya çıktı. Belediye ve Valilik'in onayından sonra en geç bir hafta içerisinde uygulamaya geçecek olan yeni zamlı tarife biz üniversitelilerin ve Trabzon halkının onayından geçmeyecektir. Önceki yıllarda da çeşitli aralıklarla dolmuşlara yapılmak istenilen zamlar üniversitelilerin tepkileriyle karşılaşmıştı" dedi.
Tüm şoförlere ve şoförler odasına seslendikleri ifade eden Dikici, "Mazota yapılan zammın, benzine yapılan zammın ya da vergilerin sorumlusu biz değiliz, bedelini de biz ödememeliyiz. Sorumlu arancaksa en tepeye bakılmalıdır. Bizler öğrenci kolektifleri olarak zorunlu bağışa, harç zamlarına karşı nasıl mücadele ettiysek, yine aynı umutla ve inançla dolmuş zamlarına karşı da sokaklarda olacağız. Dolmuş zammı varsa size rahat yok" şeklinde konuştu.

"HER ZAMAN ÖĞRENCİNİN YANINDAYIZ"
Görüşmenin ardından açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, öğrencinin yanında olduklarını söyledi. ümrükçüoğlu, belediyenin otobüslere zam yapmadığını belirterek, "Bütün öğrencilerimiz dahil olmak üzere öğrencilerimiz için düşündüğümüz çalışmalarda taşıt konusunda da onları düşünüyoruz. Her yıl 10 tane olmak üzere 30 aracımızda taşımacılık filomuza kattık. Bu otobüslerden yararlanma konusunda en büyük kitlelerden biri de öğrencilerimizdir. Otobüslerde öğrencilerimize 1 kuruş bile zam yapılmamıştır. Tabi özel bir kuruluş olan esnaf şoförümüzün de yanında olmayı sürdüreceğiz. Onların bir takım girdileri münasebetiyle esnaf sanatkarla müracaatları sonucu makul olan bir fiyat verilmesine çalışıldı. Belediyemiz öğrencilerimizi ve halkımızı en ucuz fiyatlarla taşımaya devam edecektir" diye konuştu.
Öte yandan, Öğrenci Kolektifi üyelerinin bu tepkisinin ardından, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş'ı makamına çağırarak konuyla ilgili görüştü.
(OK-ÖS-Y)

17.01.2013 16:52:44 TSI

Editör: Wan Haber