Öğle saatlerinde Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'nın koruyan muhafız alayının olduğu yerde bulunan polislere el bombası atan ve bombanın patlamaması üzerine silahını ateşleyen saldırganın yakalanmasından birkaç saat sonra, yasadışı sol örgüt DHKP-C bombalı eylemi üstlendi.

Örgüte ait internet sitesinde yaptıkları açıklamayla olayı üstlenen DHKP-C, yaptığı açıklamada "Savaşçımız, tüm halkımızın öfkesine tercüman olmuştur. Düzene duyulan öfke dağları aşmıştır. Yoksulluk, açlık, adaletsizlik kor gibi halkımızın yüreğini yakmaktadır. Onlar çaldıkça biz yoksullaştık; onlar doydukça biz sofradan aç kalktık; onlar sarayları mesken tutarken biz evimizden olduk. Adaletsizlik halkımızın canına tak etmiştir. Adalet, halkın ekmeğidir. Adalete açlığı biz gidereceğiz. Düzenin yoksulluğu, açlığı, adaletsizliği daha yeni savaşçılar çıkartacaktır. Halkın içinden çıkan savaşçılarımız halk için hesap soruyor." ifadesi kullanıldı. 

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği de belli oldu. Fırat Ö. isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

DOLMABAHÇE ZANLISI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine yönelik saldırı girişiminde bulunan zanlı, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Saat 18.30 sıralarında ekip otosuyla hastaneye getirilen zanlı, bir süre ekip arabasında bekletildi. Zanlının kelepçeli olduğu görülürken, bir ara zafer işareti yaptı.Saldırgan, polis otosundan çıkarılırken, "Yaşasın Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi" diye slogan attı ve "Berkin'in hesabı sorulacak" diye bağırdı.  Zanlının, kontrol amacıyla 1. Blok'ta bulunan Beyin Cerrahisi Bölümü'ne sevk edildiği öğrenildi.  AJANSLAR

Editör: Wan Haber