Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, evlilik vaadiyle vatandaşları kandırarak, takı ve paraları aldıktan sonra kaçmaya çalışan 2'si kadın 4 kişilik dolandırıcılık şebekesini, düzenlediği operasyonla yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Burdur merkeze bağlı Halıcılar köyünde ikamet eden ve evlenmek isteyen M.K., Uşak nüfusuna kayıtlı ve Gamze sahte ismini kullanan 26 yaşındaki K.Ş. ile bir süre önce tanıştırıldı. Evlenmeyi düşündüğü kadınla nişan yapmak isteyen M.K., nişan alışverişinde 6 bin 100 TL değerinde üç adet bilezik, iki adet yüzük, bir çift küpe ve 180 liralık kıyafet aldı. 15 Şubat 2013 tarihinde M.K.'nin Halıcılar köyündeki evinde kendi aralarında yapılan nişanın ardından K.Ş. isimli kadın, kendisine takılan takıları alarak kayıplara karıştı.
Dolandırıldığını anlayan M.K.'nin jandarmaya başvurması üzerine yapılan araştırmada, köyde 64 LZ 499 plakalı şüpheli bir aracın görüldüğü bilgisine ulaşıldı. Jandarma sorumluluk bölgesinde kurulu olan plaka tanıma sistemindeki araştırmada, dolandırıcılık şebekesinin kullandığı aracın Çeltikçi istikametinden Burdur'a doğru geldiği tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta bulunan Uşak nüfusuna kayıtlı K.Ş., D.Ç., T.U. ve E.D. isimli 2'si kadın 4 kişi, cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.
Burdur jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen takılar M.K.'ye iade edilirken, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 kişi ise, mahkeme tarafından haklarında adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.
(HG-SK-SO-Y)

18.02.2013 18:00:43 TSI

Editör: Wan Haber