Gaziantep'te kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, bir şahsın elindeki bütün altınları aldı. Polis onlarca güvenlik kamerasını inceleyerek zanlılardan birini yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaşı arayan dolandırıcılar kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, "Babanızı gözaltına aldık, operasyon devam ediyor babanızı bu işten kurtarmak istiyorsanız elinizdeki değerli eş yaları bize vermeniz gerekiyor" dedi. Bunun üzerine evde eşine ait altın bilezikler, bileklikler, yüzükler ve saatleri bir torbaya koyan vatandaş, dolandırıcıların söylediği parka gidip bıraktı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan şahıs durumu polise bildirdi. Polis, Cumhuriyet Savcısının talimat doğrultusunda soruşturmayı yürütürken bir kuyumcudan gelen ihbar telefonu olayı çözdü. Polisi arayan kuyumcu kendilerine altın bilezik satmaya çalışan şahıslar olduğunu ve durumlarından şüphelendiklerini söyledi. Bunun üzerine bölgedeki bütün kuyumcuların güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlıların kimliklerini tespit etti. Zanlılardan birinin Şanlıurfa'da olduğunu öğrenen Gaziantep polisi durumu Şanlıurfa polisine bildirdi. Kısa sürede gözaltına alınan şahıs Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından şahıs adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, polis, bütün uyarılara rağmen hala telefonla dolandırılan şahısların bu konuda mutlaka duyarlı olmaları gerektiğini ve hiçbir Cumhuriyet savcısının veya polis memurunun kesinlikle telefonla para istemelerinin söz konusu dahi olamayacağı uyarısını yaptı.
(HD-ÖK-Y)

13.01.2013 15:13:21 TSI

Editör: Wan Haber