Karaman'da bir alışveriş merkezinin üç ayrı şubesinde kasiyerleri aynı yöntemle oyalayarak dolandırıcılık yapan 1'i kadın 2 kişi güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, bir alışveriş merkezinin üç ayrı şubesinde kasiyerleri oyalayarak dolandıran 1'i bayan 2 şüpheli, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Alışveriş merkezine girmeden önce dolandıracakları kasiyeri belirleyen şüpheliler, daha sonra iş yerine girerek alışveriş yapmaya başlıyor. Tezgahtan bir tane meyve suyu alan kadın şüpheli, daha sonra kasiyere 200 TL verdikten sonra bir tanede sigara istiyor. Kasiyerin 200 TL'nin sahte olup olmadığını kontrol etmeye başlaması üzerine kadın şüpheli, bozuk parasının olduğunu söyleyerek kağıt parasını geri istiyor. Kadın şüphelinin 200 TL'yi geri almasıyla birlikte devreye erkek şüpheli giriyor. Şüphelinin kasiyeri lafa tutmaya başlamasıyla birlikte kadın şüpheli, kasiyere verdiği 200 TL'nin üstünü vermesini söylüyor. Kafası karışan kasiyer de geri verdiği 200 TL'yi unutarak şüpheliye para üstü verirken, kadın şüpheli paranın üstünü aldıktan sonra meyve suyu ve sigarayı da alarak hızla iş yerinden uzaklaştı. Suç ortağı arkadaşının sorunsuz bir şekilde gittiğini gören erkek şüpheli de aynı yöntemi uygulayarak kasiyeri bir kez daha dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı.
Dolandırıcılık olayı kasiyerlerin açık vermesiyle ortaya çıktı. Üç ayrı alışveriş merkezinde kasiyerlerin aynı gün hesaplarında açık vermesi üzerine şüphelenen alışveriş merkezinin bilgi işlem sorumlusu, o güne ait tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntüleri inceleyen bilgi işlem sorumlusu, kasiyerlerin 1'i kadın 2 kişi tarafından dolandırıldıkları tespit etti. Bunun üzerine alışveriş merkezi yetkilileri görüntülerle birlikte polise giderek dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Görüntüleri inceleyen polis, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.
(MB-AH-ÖZ-Y)

30.01.2013 12:19:14 TSI

Editör: Wan Haber