Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir kişi, uyanıklığı sayesinde kendini telefonda savcı olarak tanıtıp bankadan 10 bin lira çekmesini isteyen dolandırıcılara para kaptırmaktan kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre kendini telefonda savcı olarak tanıtan bir kişi, 61 yaşındaki Kemal Bilican'ı dolandırmaya çalıştı. Telefondaki şahıs, Bilican'a bir bankadan kendisi adına 90 bin lira çekildiğini ve bu işi yapan dolandırıcıları yakalamak için söz konusu bankadan 10 bin lira çekmesi gerektiğini söyledi. Bilican'ın, "Eğer gerçek savcıysan seni bankanın önünde bekliyorum, buraya gel" demesi üzerine dolandırıcı telefonu kapattı.
Olayı anlatan Kemal Bilican, "Evde duruyordum. Telefon geldi. 'Senin nüfus cüzdanın çalındı mı?' diye sordu. Ben de hiçbir şeyimin çalınmadığını söyledim. 'Senin üzerinden bankadan 90 bin lira para çekiliyor, haberin olsun. Gel, ekip olarak biz bankanın önündeyiz. Ekip olarak bu dolandırıcıları yakalayacağız' dedi. Bankanın önüne geldim. Savcıdan telefon geldi. Telefonda bankaya girmemi söyledi. 'Bankada çalışan iki kişiyle beraber senin üzerinden para çekiliyor. İhaleye girdim, arsa alıyorum, diyerek 10 bin lira çek' dedi. Ben, 'Eğer sen savcıysan direkt yanıma gel, seninle görüşelim. Başka kimseyle de görüşmem. Para filan da çekmem' dedim. Bunun üzerine telefonu kapattı. Bu numarayı ve şahısları gerekli yerlere şikayet edeceğim. Şükür olsun, son anda dolandırılmaktan kurtuldum" diye konuştu.
Bilican, vatandaşları bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
(SB-MŞ-Y)

30.01.2013 14:57:01 TSI

Editör: Wan Haber