Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Eskişehir Tabip Odası'ndan bir grup hekim, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.'nin (TÜLOMSAŞ) ihaleyle hekim almasını protesto etti.
TÜLOMSAŞ önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Filiz Yünal, her gün işçilerin öldüğünü hatırlatarak, "İşçilerin bu değersizliğine şimdi hekimlerin iş gücünün değersizliği katılıyor" dedi.
Yünal, "Bir iş yeri hekimi ihaleyle, eksiltme yöntemiyle alınacak; bu iş yeri hekiminden işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması beklenecek. Böyle bir şeyin olamayacağını ve iş cinayetlerinin bu şekilde önlenemeyeceğini bugün bir kez daha söylemek için buradayız. TÜLOMSAŞ gibi bir şirkette bunun yapılması bizi derinden yaralıyor. Eski bir devlet kurumu, Devrim arabalarının yapıldığı bir merkez. Buradan başlayarak tüm Türkiye'de işçi sağlığının ve iş güvenliğinin değersizleştirilmesi başımıza açacak sorunları net gösterme açısından önemlidir" diye konuştu.
Yünal, işçi sağlığına ve iş güvenliğine daha fazla önem verilmesi gerektiğini aktararak ihaleyle hekim alımından hızla vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.
Eskişehir Tabip Odası adına konuşan Dr. Bülent Nazım Yılmaz ise, dün Gaziantep'te bir galvaniz fabrikasının kazanında meydana gelen patlama neticesinde hayatını kaybeden işçileri hatırlatarak, "Ülkemizde işçi ölümleri ne yazık ki artık sıradan adli vakalar olarak devletin tozlu raflarında saklanmaktadır. Bu ölümler birer iş cinayetidir ve bu cinayetlerin failleri, bu çalışma ortamını hazırlayanlar ve ona zemin hazırlayanlardır" ifadelerini kullandı.
Yılmaz, TÜLOMSAŞ'ın ihaleyle hekim almasını eleştirerek bu sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.
Dün Gaziantep'te hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
(KÇ-MŞ-GS-Y)

31.01.2013 16:22:54 TSI

Editör: Wan Haber