663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin iptalini isteyen doktorlar, ellerinde mumlu fenerlerle Anayasa Mahkemesi önünde eylem yaptı. Eylemde, Anayasa Mahkemesi binasının duvarına lazerle 'sağlık haktır' yazıldı.
Ankara Tabip Odası ve Türk Hemşireler Derneği üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin önünde '663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) iptali için eylem yaptı. 'Sağlık hakları için nöbetçiyiz', 'Bu bir meşru müdafaadır' pankartlarını açan doktorlar, mumlu fenerlerle kararnamenin iptalini istedi. Ankara Tabip Odası Başkanı Özden Şener bir basın açıklamasında bulundu. Şener, 663 sayılı KHK'nın içinde ihaleyle muayenenin olduğunu belirterek, "En yüksek parayı veren o muayeneyi açacak. Sonra o muayenehaneyi çalıştıran ödediği ihale tutarını kazanabilmek için bir yerden bir gelir elde edecek" dedi.

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ATICI VE TOKAT MİLLETVEKİLİ DÜZGÜN'DEN DOKTORLARA DESTEK
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Anayasa Mahkemesi önüne gelerek, 663 Sayılı KHK'nın iptali için eylem yapan doktorlara destek oldu. Atıcı, yaptığı açıklamada, "663 Sayılı KHK birkaç yönden utanç verici bir kararnamedir. Birincisi, yasamayı yok sayan Meclis açıkken, komisyonlar çalışmaktayken gözümüzün içine baka baka kaçırılan bir tasarıydı" şeklinde konuştu.
Grup tarafından, Anayasa Mahkemesi binasının duvarına lazerle 'Sağlık Haktır' yazıldı. Eylemde, elinde terazi olan ve adaleti temsil eden canlı heykelin bir gösterisi oldu.
(EY-Eİ-Y)

13.02.2013 20:31:29 TSI

Editör: Wan Haber