Yıllar önce annesinin savaştığı hastalığa yakalanan 39 yaşındaki Gülerdem Sönmez, annesini sağlığına kavuşturan doktorun Ordu'da çalıştığını öğrenince sağlığına kavuşmak için Ordu'ya ya geldi.
Elazığ'da yaşayan Gülerdem Sönmez, yaklaşık 6 ay önce şiddetli baş ağrısı ve denge kaybı gibi şikayetleri ile memleketinde doktora gitti. Burada yapılan tetkiklerinde beyninde bir kitle olduğu ve acilen ameliyat olması gerektiği söylendi. Bu nedenle yaptığı araştırmalar sonucunda, yıllar önce Gülerdem Sönmez'in annesini de ameliyat eden, şu an Medical Park Ordu Hastanesi'nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Faik Özveren'i bularak ameliyat için Elazığ'dan Ordu'ya geldi.
Prof.Dr. Özveren, tarafından ameliyat edilen Sönmez, sağlığına kavuşurken, yaptığı konuşmada "6 ay önce baş ağrısı şikayeti ile doktora gittim. Beynimde bir kitle olduğu söylendi. Aynı hastalığa annem yakalanmıştı. 1998 yılında annemi Mehmet hocam Elazığ'da çalıştığı dönemde sağlığına kavuşturmuştu. Bende de aynı hastalık olunca Mehmet hocamı bulmak istedim. Ona güveniyoruz. O yüzden onu tercih ettik" dedi.
Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Faik Özveren, hastada ailesel geçişli bir tümörün söz konusu olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: "Hastamızın tıp dilinde 'serebellar hemangioblastoma' olarak adlandırılan beyincikte yerleşmiş bir tümörü vardı. Bu tümörler ailesel geçişli olabilen lezyonlardır. Hastamızın aynı zamanda annesinde de benzer bir tümör vardı. Anneyi de yıllar önce aynı operasyonla ameliyat etmiştik. Tümör beynin beyincik kısmında bulunmaktaydı. Hastamızın ameliyatı oldukça başarılı geçti" diye konuştu
(RCP-SLH-Y)

01.02.2013 11:34:09 TSI

Editör: Wan Haber