İpekyolu Belediyesi tarafından, Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi bahçesine yapılan Dr. Hakan Yurtkuran Parkı töreninde bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek, vatandaşlara sağlık hizmeti veren bir kuruma destek vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Parka Erciş depreminde hayatını kaybeden Dr. Hakan Yurtkuran'ın adının verildiğini belirten Öztürk “Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur da törende Başkan Vekili Cemil Öztürk’e bir plaket takdim ederek, parkın yapımından dolayı teşekkür etti.

1200 metrekarelik bir alana kurulan park, çakıl taşları ve boyama alanları içeren peyzajı ve geri dönüşüm elemanlarının değerlendirilmesi ile dikkat çekiyor. Parklarda ilk kez uygulanan perspektif resim çalışması da parkın dikkat çekici özelliklerinden birisi. Parkta ayrıca, kamelyalar, oturma grupları, basketbol sahası ve çocuk oyun parkı da bulunuyor.(iha)

Editör: Wan Haber