Emet Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Altınsoy, Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre hastanelerin hekim sayısı hastanenin yatak sayısına göre değil, ilçe nüfusuna göre belirlendiğini belirtti.
Hastane yönetimi olarak hekim konusundaki sıkıntıları bildiklerini ve konu ile ilgili gerekli takip ve çalışmaları yaptıklarını ifade eden Müdür Aaltınsoy, "Şuan için ilçe nüfusumuz 10250 dir, ilgili olduğu nüfus 24500 dür .Bu nüfusa göre hastanemizin 1 dahiliye,1 kadın doğum,1çocuk,1 anestezi,2 de genel cerrahi kadrosu olması gerekiyor. Ancak bizde bu hekimlere ilave olarak 1 dahiliye hekimi daha var. Bunun yanında haftada salı günleri kardiyoloji ve göğüs hastalıkları, çarşamba günleri de radyoloji ve göğüs uzmanları gelmektedir. Şuan için ihtiyaçlarımızın büyük bir kısmı tamamlanmaktadır. Nüfusumuzun artışına bağlı ve de yol durumunun düzelmesine bağlı olarak hekim sıkıntısı kalıcı olarak düzelecektir diye düşünüyorum" dedi.
Altınsoy, Emet'e yapılacak olan yeni hastane için şunları söyledi: "Yeni hastane projemiz 60 yataklı olup tüm odalar wc banyolu olacak ve şimdiki hastanemizin üç katı kapalı alana sahip olacak. İnşallah birlik beraberlik içinde bazı sıkıntıları aşarak daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz."
(EFE)

27.12.2012 14:08:43 TSI

Editör: Wan Haber