Doğu Karadeniz'de bölgesel gelişmeyi hızlandırmayı, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan ve bu yönde geliştirdiği ve geliştirilen projeleri hayata geçiren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) irtibat bürosu açtı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, KTÜ tarafından DOKA'ya tahsis edilen büronun açılışına KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necati Tüysüz, Prof. Dr. Hikmet Öksüz, rektör danışmanları ve akademisyenler katıldı.
Doğu Karadeniz'in ekonomisi güçlü, yenilikçi ve rekabetçi, sosyal yönden gelişmiş ve bütünleşmiş, altyapısı tamamlanmış, sürdürülebilir çevre ve yüksek yaşam kalitesine sahip olmasını istediklerini belirten Genel Sekreter Kaldırım, KTÜ gibi ülkemizin, Bölgemizin ve Trabzon'umuzun gözbebeği bir kurum ile işbirliği yapmanın kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi.
DOKA, KTÜ işbirliğinin bölgeye çok büyük güç katacağını ve bölgenin önünü açacak projelerin hayata geçirileceğine inandığını kaydeden Kaldırım, "KTÜ ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesi. Köklü bir geçmişe sahip olan üniversitemiz ile birlikte şehrimize ve ülkemize katkılar sağlayacağımızdan hiç şüphem yok. Artık ülke ve şehirlerin gelişmesinde üniversite, şehir yönetimi, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve sanayi işbirliği büyük önem arz ediyor. Bugün üniversitemiz içerisinde açtığımız büromuzda şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için bugüne kadar yapmış olduğumuz işbirliğini daha üst noktalara taşımamıza vesile olacaktır" dedi.
Üniversitelerin bilim yuvası olması ve toplumun geleceğine şekil vermesi açısından büyük önem arz ettiğini, şehir ve ülkelerin gelişmesinde üniversitelerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal ise KTÜ ve DOKA'nın kentin iki önemli kurumu olduğunu belirterek her iki kurumun ortak çalışmalarının bölge ekonomisinin geliştirilmesine ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Rektör Baykal "Üniversitemiz çok güçlü bir kurum. Akademik çalışmalar yanında işbirliğine de önem veriyoruz. Artık tek başına sadece üniversite içerisinde akademik faaliyet yürütmek yeterli olmuyor. Bölgemize ve şehrimize hizmet koyma noktasında her türlü çalışamaya hazırız. Bu birliktelik ve sinerji ile şehrimizi ve KTÜ'yü daha ileri taşırız. Bugün burada bölgemizin kalkınmasında lokomotif güç görevi gören iki kurumun hayata geçirdiği işbirliğinin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
(BK-ÖS-Y)

08.01.2013 14:18:43 TSI

Editör: Wan Haber