DOKA 2013 1. Dönem toplantısı Rize Valiliği ev sahipliğinde Rize'de yapıldı. DOKA 2013 yılı 1. dönem toplantısında konuşan DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) Dönem Başkanı Dr. Yusuf Mayda, 2012 yılı içerisinde 9 programda 329 proje için 32 milyon 700 bin TL kaynak sağlandığını söyledi. Rize Valiliği Salonu'nda düzenlenen toplantıya Rize Valisi Nurullah Çakır ev sahipliği yaptı. Toplantıya Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Gümüşhane Valisi DOKA Dönem Başkanı Dr. Yusuf Mayda, bazı belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
2012 yılı çalışmaları ve 2013 yılı hedeflerinin görüşüldüğü toplantıda konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize'de 53 projenin 6 milyon TL destek aldığını belirterek, "Geçen yıllardaki tecrübeye bakıldığında ilimizde 53 projenin uygulandığını görüyoruz. Bunlar için oluşturulan kaynaklar 6 milyon TL, diğer kurumlarımızda yaptığı desteklerle birlikte 10 milyon TL civarında bir kaynağın kullanıldığını görüyorum" dedi.
Vali Çakır, ajansın önemine değinerek şunları söyledi: "İfade etmemiz gereken kolektif çalışma anlamında özelikle DOKA, üniversitelerimiz mevcudiyeti Türkiye'nin kalkınma modeli içerisinde metodik mastır planına dayalı kurumsal alt yapısı güçlü kurum ve kuruluşlar ile çalışma modeli daha çok yararlı olacaktır. Kalkınma ajansları buna en büyük katkıyı sağlamaktadır."
Gümüşhane Valisi DOKA Dönem Başkanı Dr. Yusuf Mayda ise "DOKA, Türkiye çapında kurulan ajanslar ile kıyaslandığı sırada başarılı bir performans sergilediğini hep birlikte görüyoruz. 2012 yılında 9 adet program ele alındı. Toplam 329 proje destek almaya hak kazanmış. Toplam bütçede 56 milyon 580 milyon TL iken ajans desteği olarak 32 milyon 700 bin TL destek sağlanmıştır. Bu kaydadeğer bir destektir. Ajansımızın da başarısını göstermektedir" dedi.
(GF-EK-HO-Y)

04.01.2013 16:19:04 TSI

Editör: Wan Haber