Çözüm süreci Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da rafa kaldırılan projelere de umut oldu. Kalkınma ve ekonomi Bakanlıkları'nın verilerine göre, sadece 2013'te Güneydoğu Anadolu'da 341 proje start alacak.

Her biri en az 10 milyon dolarlık olan projeler bölgedeki illerin kaderini değiştirecek. Yatırımlarda aslan payını depremin yaralarını sarmaya çalışan Van alıyor.

Şehirde çözüm süreciyle hız kazanan, toplam 20 bin kişiye istihdam sağlayacak üç altın projenin heyecanı yaşanıyor.

Sabah'ın haberine göre; İlki Tekstilkent Projesi. Bu projeyle 13 bin kişiye istihdam sağlanması planlanıyor. Van'ın ikinci altın projesi ise Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi. İnşaat tamamlandığında şehri bu alanda bölgesel liderliğe taşıyacak. Üçüncü projesi de bölgenin Enerji ihtiyacına çözüm olacak. 350 milyon euroya mal olacak Güneş Enerjisi santraliyle Van, bu sektörde en yüksek kapasiteye sahip il olmayı hedefliyor.

ŞIRNAK BARAJ VE YOL CENNETİ

Şırnak baraj ve yol çalışmalarıyla gündemde. Tamamlanacak 7 barajın maliyeti 207 milyon lirayı buluyor. Şehirde son dönemde lüks AVM ve Otel yatırımları da öne çıkıyor. ,

Batman'da şehir merkezinde yükselen Otel ve rezidanslar da dikkat çekiyor. Ancak bu şehrin gündeminde 20 dönüm üzerine kurulacak dev bir yeşil alan projesi var. Nisanda temeli atılacak proje Batman'a nefes aldıracak.

ERCİŞ'E VENEDİK GELİYOR

Erciş de yeni projelerden nasibini alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar planıyla, Erciş adeta Venedik gibi ünlü bir merkeze dönüşecek. Bölgede lüks yatlar için bir marina, plaj ve Dalyan gibi kent içi Su kanalları yapılacak. Tekneler Erciş'in içine doğru girebilecek.

Editör: Wan Haber