Tokat'ta doğuştan iki kolu olmayan 6 yaşındaki Nisanur Yiğit, kendisi için özel yapılan sırasında ayakları ile kalem tutup yazı yazıyor.
Fatih İlkokulu 1-D sınıfı öğrencisi olarak bu eğitim ve öğretim yılında okula başlayan Nisanur Yiğit, kısa sürede yaşıtları gibi kolları olmamasına rağmen ayakları ile kalem tutarak yazı yazmayı başardı. Ayaklarını elleri gibi kullanabilen Nisanur, ayak parmakları ile tuttuğu bardaktan su içebiliyor, ayak parmakları ile bir çikolata ambalajını rahatlıkla açıp yiyebiliyor. Ayakları ile çatal kullanarak yemek yiyebilen Nisanur, sadece tuvalette ve giysilerini giyip çıkarmada annesinin yardımına ihtiyaç duyuyor.
Nisanur'un en büyük destekçisi annesi Betül Yiğit, doğum sonrasında Nisanur'un kendilerine sürpriz olduğunu söyledi. 40 gün önce ikinci çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten anne Yiğit, kızı küçük yaşlarda iken zor günler geçirdiklerini söyledi. Evlerine yakın olan okula her gün kızını getirip götüren Yiğit, "Kızım ayakları ile yazsını kolayca yazabiliyor. Okulda arkadaşları çok seviyor. Kendi gitmek istemese kardeşi dünyaya geldiği için bu sene okula göndermeyecektim" dedi.
Doktor olmak isteyen Nisanur ise derslerinin iyi olduğunu söyledi. Dayısından bisiklet isteyen Nisanur, ayakları ile yazı yazabildiği için mutlu olduğunu kaydetti. Küçük kızın dayısı Mustafa Tuna ise okula bu yıl başlayan Nisanur'un bazı sıkıntılar yaşasa da okulunu sevdiğini söyledi. Nisanur'un okulda en büyük sorunun tuvalete gitmek olduğunu ifade eden Tuna, "Sınıfında arkadaşları ile dersini yapıyor. Milli Eğitim Müdürü özel sırasını yaptırdı. Annesi okula getirip götürüyor. Kendisini çok seviyoruz" diye konuştu.
(Nİ-SLH-ÖZ-Y)

03.01.2013 14:13:51 TSI

Editör: Wan Haber