Türkiye'nin ilk çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), ünlü piyanist Gülsin Onay'la birlikte sahne aldı. Yoğun ilginin olduğu konserin gelirleri ise Tohum Otizm Vakfı'na gönderilecek.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nda müzik severlerin karşısına çıkan genç yetenekler, şefliğini Rengim Gökmen'in yaptığı konserle Ankaralı müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Geçen Cuma akşamı Ankara Bilkent Konser Salonu'nda bir konser veren DÇSO, daha önce de ünlü piyanist Fazıl Say, ünlü Keman Virtüözü Alexander Markov gibi efsane isimlerle birlikte sahne almıştı.
Yaşları 11 ile 18 arasında değişen 90 öğrenciden oluşan DÇSO ile birlikte sahne alan ünlü piyanist Gülsin Onay ise, "Çok mutluyum, olağanüstü bir şey. Bu çocuklar harika bir şey, muhteşem 3 konserimiz de tıklım tıklım doluydu, hiç yer yoktu" diyerek, DÇSO üyesi öğrencilerin çok zor eserleri bile çalabildiklerini kaydetti.
Konser gelirinin Tohum Otizm Vakfı'na gideceğini, bunun da çok anlamlı olduğunu söyleyen Gülsin Onay, "Yardıma ihtiyacı olan diğer çocuklara da bu vesileyle, bu aracı müzikle yardım edici olmuş olmak da çok mutlu edici tabi" şeklinde konuştu.
Yeni nesilin çok yetenekli olduğunu ve Türkiye'nin müzik geleceğinin parlak olduğunu anlatan Onay, "Müthiş bir gençlik var, o çok sevindirici bir şey. Ülkemizde gerçekten büyük ilerlemeler var" diye konuştu. DÇSO ile birlikte ara ara ortak çalışmaların devam edeceğini ifade eden Onay, "Yıllardır çaldığım eserleri onlarla çalınca inanın bambaşka seslendiriyorum, bu da benim için çok önemli. Gençlik en önemli yatırımımız. Onların iyiye ve doğru yola gitmesi için her bireye görev düştüğü gibi bizlere de, müzisyenlere daha çok görev düşüyor" dedi.
(AT-ÖK-Y)

03.02.2013 17:17:40 TSI

Editör: Wan Haber