Kocaeli ilinde düzenlenen şampiyonada 55 kilo Ümitler kategorisinde Türkiye şampiyonu olan Milli judocu Ertuğrul Dönmez, Doğunun Sesi Kültür ve Sanat Derneği'nce plaketle ödüllendirildi.
Yukarı Yoncalık semtinde bulunan dernek binasında Milli sporcu ErtuğruDönmez için fasıl gecesi düzenlendi. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği fasıl gecesi programında Milli sporcu Ertuğru Dönmez'e, dernek yönetimi ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından plaket takdim edildi.
Doğunun Sesi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Aytan, "Biz bir karar aldık. Erzurum'u temsil edip başarı gösteren bütün sporcularımızı plaketle ödüllendireceğiz. Yaklaşık 1,5 ay önce ilk sporcumuzu ödüllendirmiştik bugün de Ertuğru Dönmez'e plaket takdim ettik. Derneğimiz de fasıl gecesi düzenleyeceğiz. Çiğ köfte yapacağız" dedi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'ta belediye olarak spora çok önem verdiklerini ifade ederek, "Sporun birçok branşına destekte bulunuyoruz. Futbol takımımız var. Çocukları kayak sporuna teşvik etmek için dönem dönem kurslar açıyoruz. Geçen sene 170 civarında, busene de 350 çocuğumuzu kayak yaptırıyoruz. Seneye bu rakamı bin olarak hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan çiğ köfte katılımcılara ikram edildi.
(AA-AA-Y)

01.02.2013 21:07:04 TSI

Editör: Wan Haber