DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, son günlerde Kürt meselesinin çözümüne yönelik gelişen olaylar ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, barış görüşmelerini sabote eden her kim olursa olsun, tarihin onları affetmeyeceğini açıkladı.
Kadooğlu, yaptığı açıklamada, "Kürt meselesi hepimizin malumu olduğu üzere son 30 yılın en büyük sorunudur. On binlerce gencimizi kaybettiğimiz, siyasi, ekonomik ve psikolojik olarak tüm enerjimizi verdiğimiz bu konunun çözümüne yönelik son yaşanan gelişmeler hepimize umut olmuştur. Bizler işadamları ve sivil toplum kuruluşları olarak; yapılan görüşmeleri ve karşılıklı yapılan açıklamaları son derece olumlu bulmakla birlikte, tüm tarafların sağduyulu davranışları da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Karşılıklı atılan adımlar bu sorunun medeni bir ülkede çözülmesi gerektiği gibi çözüleceğinin en büyük işareti olmuştur. Gelişmiş ülkelerde de benzer süreçler yaşanmıştır. İngiltere, İspanya kendi sorunlarını konuşarak çözmüş ve bugün Avrupa'nın en önemli ülkeleri haline gelmiştir. Dolayısıyla Türkiye bu sorunu çözdüğü zaman gerek bölgesinde gerekse de dünyada önemli bir güç haline gelecektir" dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının bu sürece pozitif katkıda bulunmaları gerektiğine işaret eden Tarkan Kadooğlu, ŞÖYLE DEVAM ETTİ:
"Son günlerde yaşadığımız olumlu gelişmeler karşısında memnun olan bizlerin dışında bu gelişmeleri baltalamak isteyen kesimler de mutlaka olacaktır. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Ancak bu kez tarih barış iklimini bozmak isteyenleri asla affetmeyecektir. Savaş kolay yapılır, ancak barış kolay elde edilmez. Dolayısıyla, hepimiz elimizden geldiği kadar diyalog ortamına destek olmak zorundayız. Hem birey olarak hem de sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan her olumlu gelişmenin üzerinde durup, olumsuz bir durum yaşanmaması için de elimizden geleni yapmalıyız. Yaşanan barış ve konuşma ikliminden rahatsızlık duyan ve bu gelişmeleri engellemek isteyen her kim olursa olsun ne bu dünyada ne de öbür dünyada bu vebalin altından kalkamaz. Artık dökülecek bir damla kanımız, kaybedilecek tek bir gencimiz yoktur."
Türkiye'nin son yıllarda dünya genelinde ekonominin parlayan yıldızı olduğuna da değinen Kadooğlu, "Türkiye'nin ekonomik açıdan da gelecek hedeflerine ulaşması için en kritik konulardan biri olan şiddet ortamının son bulması, hem Türkiye'nin kendi içerisinde, hem de bölgede en büyük ekonomik güç olmasına yol açacaktır" ifadelerini kullandı.
(HD-MEF-Y)

08.01.2013 15:32:29 TSI

Editör: Wan Haber