Bursa'da, Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'nin 'Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören bebeklerin anneleri çok yakında Tapu Kadastro Vakfı (TAKAV) Misafirhanesi'nde ücretsiz konaklayabilecek.
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in teklifine sıcak yaklaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TAKAV ile protokol imzalanması için bürokratlarına talimat verdi. Şahin, Altepe ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Zeki Eker, Çekirge'deki TAKAV Misafirhanesi'nde inceleme yaparak, Müdür Rıdvan Gültekin'den misafirhanenin mevcut durumu ile ilgili bilgiler aldı.
Altepe, Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'ne çok yakın olan TAKAV Misafirhanesi'nin, bebekleri ile ilgilenmek için hastanede zaman geçiren annelerin dinlenmesi ve konaklaması için uygun olduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin beni arayarak, hastanenin yoğun bakım ünitesinde kalan bebeklerin annelerinin büyük sıkıntı çektiğini aktardı. Ardından uzun vadede bölgedeki diğer hastanelerin refakatçılarının de yararlanabilecekleri bir hasta yakınları oteli yapma fikri ortaya çıktı. Kısa vadede ise, annelerin TAKAV Misafirhanesi'nden yararlanmalarının uygun olacağını gördük" diye konuştu.
Başkan Altepe, ilk etapta misafirhanenin her gün 10 odasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesi, ihtiyaç halinde de oda sayısının arttırılması yönünde görüş birliğine vardıklarını söyledi. Başkan Altepe kurumun tamamının Büyükşehir Belediyesi'ne kiralanması fikrini de tartıştıklarını belirterek, "Ben Genel Sekreterimize TAKAV ile görüşerek protokol hazırlanması talimatı verdim. En kısa sürede bu konuyu çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz" dedi.
Milletvekili Hüseyin Şahin de, "AK Parti iktidara geldiğinde sosyal güvencesi olmayanlar hastanelerde rehin kalıyorlardı. Ambulans bile bulunmuyordu.  SSK ve Emekli Sandığı mensupları ayrı hastanelerden hizmet alabiliyordu. Şimdi zor durumdaki hasta yakınlarımıza da kol kanat geriyoruz. Sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Altepe teklifimize olumlu yaklaştı. Bu konuda Ankara'daki işleri ben takip edeceğim. Sayın Altepe'nin desteği ile el birliğiyle, Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza atacağız. " şeklinde konuştu.
(MŞ)

11.02.2013 17:15:09 TSI

Editör: Wan Haber