Özel Medline Konya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Ekin, bebeklerde aniden meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı tüm tedbirlerin alınması gerektiğini ve ailelerin doğum yapılacak hastanede yeni doğan bakım ünitesinin olup olmadığını bilmelerinin önemli olduğunu ifade etti.
Yeni doğan bakımı ile ilgili ailelere uyarılarda bulunan Özel Medline Konya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Ekin, "Prematüre bebeklerde beyin, karaciğer, böbrek, kalp, akciğer, bağırsaklar gibi hayati öneme sahip organ ve organ sistemlerine ait bozukluklar ortaya çıkabilir. Prematüre bebeklerin doğum haftaları küçüldükçe solunum sıkıntıları da artar. Bu nedenle prematüre doğacak bebeğin yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan hastanelerde dünyaya gelmesi önemlidir. Yeni doğan yoğun bakım üniteleri 36. gebelik haftasından önce doğan prematüre bebeklerin ve bu haftadan büyük doğan hasta bebeklerin bakım ve tedavilerinin gerçekleştirildiği servislerdir. Günümüzde hızla gelişen yardımcı üreme teknikleri çoğul gebeliklerde ve erken doğumlarda artışa neden olurken, yeni doğan yoğun bakım servislerine olan ihtiyacı da artırır" dedi.
Seçilecek olan hastanenin mutlaka yeni doğan yoğun bakım ünitesi olması gerektiğine dikkat çeken Uz. Dr. Musa Ekin, hastane seçimi konusunda da ailelere şu uyarılarda bulundu:
"Bebeğinizin ihtiyaçlarını düşünerek seçim yapmalısınız. Aynı zamanda bebek doğduktan sonra herhangi bir sorun olabileceğini de göz ardı etmemek gerekir. Bu nedenle doğum yapılacak hastanenin yeni doğan yoğun bakım ünitesi olup olmadığına bakmalılar. Bu bölümlerde hizmet veren doktorların, yeni doğan hemşirelerinin ve diğer yardımcı personelin de deneyimli olması son derece önemlidir."
(AH-CC-Y)

01.02.2013 17:43:30 TSI

Editör: Wan Haber