Kadınlar için belki de yaşayabileceği en güzel duygulardan birisidir annelik duygusu. Dünyaya yeni bir insan getirmek ve o insanın her adımında, gelişiminde yanında olabilmek. Hormonal dengelerin değiştiği hamilelik süreci ile başlayan annelik; lohusa dönemi ve emzirme dönemi ile devam eder. Bu süreçlerin her birisi kendi içerisinde farklılıklar gösterirken hormonal değişimlerde de farklılıklar olur.

Hamile kalan kadın hem bedensel hem de duygusal değişimler yaşamaya başlar. Hormonların yoğun olarak çalıştığı bu dönemde anne adayının beslenme, uyku düzeni ve stres seviyesi gibi konularda daha dikkatli olmaya özen göstermesi gerekir. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önem arz eden konulardır bunlar.

Hamileliğin sonlanması ile annenin bağışıklığı zayıflar ve vücutta aynı anda yıkım ve onarım yaşanır. Bu döneme lohusa dönemi denilmektedir. Bağışıklığın zayıfladığı bu süreçte enfeksiyona tamamıyla açık olan vücut için en uygun lohusa pijama ve lohusa gecelik seçilmelidir. Annenin lohusa elbise seçiminde hem kendi sağlığını hem de bebeğinin sağlığını düşünmesi gerekmektedir.

Bir taraftan lohusa dönemi ile boğuşurken bir taraftan ise emzirme ve bebeği ile bağ kurma sürecinde olan annenin bedeni hijyen açısından güvenilir ve cilde zararı olmayan kumaşlardan üretilmiş lohusa pijama ve lohusa gecelik seçiminde bulunabilmelidir.

Lohusa süreci birçok kadının korktuğu bir dönemdir. Öyle zorlu bir süreç yaşar ki anne; bağışıklık zayıftır, bebek ve anne arasında bağ kurma süreci ve emzirme ilgili sıkıntılar yaşanır, vücutta ki hormon seviyeleri normale dönerken bir yandan da yoğun kanamalar olur ve duygusal gelgitler yaşanır. Bundan dolayı anne doğum sonrasında da hamileliğindeki özeni göstermeli ve beden sağlığına dikkat etmelidir.

Birçok kadının görmezden geldiği konulardan olan lohusa pijama ve lohusa gecelik seçerken doğru ile yanlışı ayıracak bilgiye sahip olması önemlidir. Lohusa elbise seçiminde bilinçsiz hareket edilmesi ve yanlış seçimlerin yapılması sonucu bağışıklığı düşük olan vücuda enfeksiyon alma riski yüksek olacaktır. Lohusa dönemi bir kadının en önemli dönemidir. Anneliğinin resmen başladığı bu süreçte bebeğiniz ve kendiniz için lohusa pijama ve lohusa gecelik seçimini doğru yapın.

Editör: Wan Haber