Balkanlar üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı büyük ölçüde durdu. Ancak tipinin devam etmesi, köy yollarının merkezlerle bağlantısını kesti.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 12 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Bölgede bin 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede soğuk hava etkili oluyor.
Erzurum'da 717, Ağrı'da 397, Kars'ta 181, Ardahan'da 86 toplam bin 381 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5'i doğum olmak üzere 13 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi. Kapanan köy yollarında mahsur kalan 35 araç ekipler tarafından kurtarıldı.
Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Erzurum ile Ardahan'da 37, Palandöken Kayak Merkezi'nde 56, Kars ve Ağrı'da 60, Sarıkamış Bayraktepe'de 68 santimetre olarak ölçüldü.
Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 12, Kars ve Ardahan'da eksi 6, Erzincan'da eksi 4, Ağrı'da eksi 3, Iğdır'da 2 derece oldu.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzincan'da eksi 3, Erzurum, Kars ve Ardahan'da eksi 2, Ağrı 0, Iğdır'da 4 derece olması tahmin ediliyor.
Öte yandan, Kars'ın Kağızman ilçesi Topraklı Mahallesi'nde 68 yaşındaki Behzat Yüce, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.
(AA-AA-AŞ-Y)

08.01.2013 13:35:09 TSI

Editör: Wan Haber