Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sabaha doğru Belediye Başkanlığı ile ve bazı evlere yönelik gerçekleştirilen ez zamanlı polis baskını sonucu gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı.
Polis tarafından KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılardan BDP İlçe Yöneticisi Mehmet B., BDP üyeleri İsa K. ve Ahmet U., İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamanın ardından, Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve Belediye Meclis Üyesi Nazan Bağlan S. İse C. Savcılığına verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.
C. Savcılığı tarafından soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilerken, karar için adliye bahçesinde bekleyen yüzlerce kişi, serbest bırakılan Başkan Canan Korkmaz'ı alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Sağlık kontrolünden geçen ve hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar tarafından karşılanan Belediye Başkanı Korkmaz ve beraberindekiler, daha sonra belediye binasına geçti. Burada bir açıklama yapan Canan Korkmaz, "İfadelerimizin ardından serbest bırakıldık. Çok mutluyuz Doğubayazıt halkına da verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın avukatı Rohat Özbay ise yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanımız, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadesi alındıktan sonra soruşturmanın devam etmesi koşuluyla serbest bırakıldı" dedi.
Bu sabah saat 04.00 sıralarında Doğubayazıt Belediyesi, belediyeye bağlı çamaşır evi ile Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine polis tarafından baskın düzenlenmişti. 'KCK' adı altında yapılan baskında, belediye binasında Başkan Korkmaz'ın makam odası ile basın birimi odası aramadan geçirilirken, hard disk ve dosyalara el konulmuştu.
(NT-MET-GS-Y)

04.01.2013 16:42:18 TSI

Editör: Wan Haber