Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, beraberindeki bir heyetle birlikte yapılacak olan yüksekokul için Doğubayazıt'ta çeşitli incelemelerde bulundu.
Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, BDP Ağrı İl Genel Meclisi Üyesi Kenan Aklan ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, aralarında bulunduğu grup sabah saatlerinde ilçenin birçok yerini gezerek Doğubayazıt'ta yapılacak olan yüksekokul için yer tahsisi yapmaya çalıştılar. Yapılan incelemeler sonrası çeşitli görüşmeler yapan Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğubayazıt gerçekten bunu hak ediyor ve biz de şuanda yer tahsisi yapmaya çalışıyoruz ki hemen ardından çalışmalarımıza başlayacağız. Bugün birçok yerde incelemeler yaptık, 34 arsaya baktık. Şuan da en uygun görülen İshakpaşa Sarayı yolu üzerindeki bir vatandaşımıza ait bir arsayı uygun gördük. Tabi burada Doğubayazıt'a yakışır geniş bir kampüs yapmayı düşünüyoruz. Doğubayazıt'ta burada bizimle kazmayı vuracak olan çok vatandaşımız var. İnşallah onlarda gelir bizimle birlikte çalışırlar. Doğubayazıt'ın tarihi ve turistik yerleri görkeminde herkesin çabasıyla güzel bir yüksekokul yapacağız" dedi.
Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan ile Milletvekili Fatma Salman da umutlu olduklarını ve Doğubayazıt'ta Yüksekokul'un yapılmasıyla birlikte çok şey değişeceğini söylediler. Milletvekili Salman, katkılarından dolayı iş adamı Abdulbari Güzel'e de teşekkür ettiğini belirtti.
(NT-MET-Y)

14.01.2013 14:45:18 TSI

Editör: Wan Haber