Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile ING Bank arasında ihracatçı firmalara yönelik bir işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği çerçevesinde DKİB üyelerinin ticari kapasitelerinin ve ihracat faaliyetlerinin gelişimine imkan tanınırken, özel avantajlar içeren ürün ve hizmetler de sunulacak.
Dış ticaret yapan firmaların ana bankası olmayı hedefleyen ING Bank ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) arasında birlik üyelerinin ticari kapasitelerinin ve ihracat faaliyetlerinin gelişimini teşvik etmeye yönelik gerçekleştirilecek protokolde imzalar, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile ING Bank A.Ş. Genel Müdürü Pınar Abay tarafından atıldı.
İmza töreni öncesinde konuşan DKİB Başkanı Gürdoğan, ING Bank yöneticilerine teşekkür ederek, "Doğu Karadeniz Bölgesinin üç kıtanın kesişim noktası üzerinde yer alan bölge Asya ile Avrupa arasında doğrudan köprü vazifesi görür konumda olduğu, bu özelliği bölgeye ulaşım ve lojistik noktasında avantajlar sunmakta olduğu, bunun yanında ticaret, turizm, tarım ve gıda, madencilik, gemicilik, balıkçılık alanlarında ciddi potansiyellere sahip olan bölge, ekonomik cazibe merkezi olma yolunda birçok yatırım fırsatı sunmakta olduğunu ve en önemli husus olarak ta İhracatın Doğu Karadeniz Bölgesi ekonomisinin en önemli ayağını oluşturduğuna vurgu yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum" dedi.
Trabzon konumu itibariyle Asya ülkelerine açılan bir kapı görevi üstlendiğini ifade eden Gürdoğan, "Doğu Karadeniz Bölgemiz şu anda Dünya Ticareti'nin döngü noktasını oluşturan Asya Bölgesi'ne yakınlık avantajına sahip bulunmaktadır. Bu ülkelere ve bu coğrafyaya ihracatımızın arttırılabilmesi altyapı sorunlarımızın yanında, Bölge olumsuz şartlarında üretici ve ihracatçılarımızın desteklenmesini zorunlu kılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Gerekli finansman ortamının elverişli ortamının sunacağı alt yapıların kurulması ile 2023 yılında ülkemiz için hedef olarak belirlenen 500 Milyar Dolar ihracat hedefimiz yanında bölge ihracatımız için hedeflenen 10 Milyar Dolar ihracat hedefimize ulaşmamız sağlanmış olacaktır şeklinde konuşan Gürdoğan, "İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında ING Bank, bölge ihracatçı fimalarına ihracat finansmanına yönelik kredilerden mevduat ve yatırım ürünlerine, dış ticaret işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar tüm bankacılık ürün ve hizmetlerinde birçok avantaj sunacak. Özellikle Rusya Federasyonu'na yönelik yatırım ve ihracat oranının ING bank tarafından sağlanacak kredi ve diğer destek enstrümanları vasıtasıyla artacağını bekliyoruz. Umuyoruz tüm bölge firmalarımız ve üyelerimiz bu avantajlardan yararlanarak ihracatımıza katkılarını artırırlar" şeklinde konuştu.
ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ise dünya genelinde 40'ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren bir grubun üyesi olarak ihracat konusunda iddialı bir banka olduklarını vurgulayarak, Türkiye'de dış ticaret yapan firmalara en fazla desteği sağlayan banka olmayı hedeflediklerini belirtti.
(OK-ÖS-Y)

19.01.2013 10:27:25 TSI

Editör: Wan Haber