Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, su havzalarının korunması ve güvenliğine yönelik önemli bir adım atıyor. Bu kapsamda Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı, su analizi akreditasyon çalışmalarına başladı.
Türkiye'nin en büyük ikinci su havzası ve en çok yağış alan bölgesi olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde atık su ve içme suyu analizine yönelik bir laboratuvarın bulunmaması Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni harekete geçirdi. Konuyla ilgili olarak, Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı önümüzdeki iki yıl içinde, içme suyu ve atık su analizi konusunda, bölgesinde referans olacak bir proje başlattı. Bu çerçevede, Kalkınma Bakanlığı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında oluşturulan projeye yönelik olarak Bakanlık tarafından 500 bin TL'lik destek sağlandı. Ayrıca DOKA'nın, Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nı alt yapı, danışmanlık, akreditasyon ve personel eğitimi konularında desteklemesi de proje kapsamına alındı.
Projenin ilk aşamasında, Üniversitenin Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürü Doç. Dr. Fedai İnanır ve makine mühendisi Uzm. Soner Tokçalar tarafından 10 gün sürecek bir eğitim projesi oluşturuldu. Eğitimlerle alanında en az yüksek lisans derecesine sahip olan 20 personelin, içme suyu ve atık su akreditasyonu konusunda yetiştirilmesi planlanıyor.
(GÖK-ÖS-Y)

10.12.2012 18:17:30 TSI

Editör: Wan Haber