TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından "Doğru Lastik Seçimi ve Kış Lastikleri" konulu seminer düzenledi.
MMO Adana Şubesi'ndeki seminerde konuşan Sabancı Brisa Eğitim Uzmanı Nusret Efe, araç mekaniği-lastik ilişkisi, doğru lastik seçimi ve kış lastiklerinin özellikleri hakkında bilgi verdi.
Lastiğin tarihçesi, lastik bileşenleri ve görevleri, lastiğin fonksiyonları, lastik bileşenleri ve görevleri, lastiğin fonksiyonları, lastiğin ömrünü etkileyen faktörler hakkında da bilgi veren Efe, 1 Aralık 2012 tarihinde uygulamaya konulan ticari araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu yasasını değerlendirilerek, çıkan bu yasaya lastik üreticisi olarak katkıda bulunduklarını ifade etti. Efe, özellikle kış aylarında yoğun yaşanan trafik kazalarının azaltılması için kış lastiği kullanımının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, 7 ºC'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak hazırlanmış karışımları ve özel olarak tasarlanmış sırt desenleri ile bu lastiklerin kullanımının sürüş emniyetini önemli ölçüde artırdığını, bunun yapılan testlerle tespit edildiğini kaydetti.
Nusret Efe, tüketicilerin eski lastiklerini yenisi ile değiştirirken mutlaka aynı ölçülerde ve özellikte lastik kullanılması gerektiğini, lastik yenileme aşamasında mutlaka yetkili servislerden alım yapılmasını, doğru lastik kullanımının uzun lastik ömrü, konfor, düşük yakıt tüketimi ve sürüş emniyeti üstünlüğü sağlayacağını vurguladı.
Seminerde, Borusan Makina Yedek Parça Bölge Müdürü, Ömür Güleç de otomobil yedek parça kullanımını hakkında dikkat edilmesi konular hakkında bilgiler verdi.
(ADN-Y)

10.02.2013 09:33:15 TSI

Editör: Wan Haber