Karabük Üniversitesi'nde "Doğru Başlangıç Başarılı Kariyer İlişkisi" konulu konferans düzenlendi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından Artıbir Danışmalık kurucusu ve sahibi Yılmaz Bulut'un katılımlarıyla Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda "Doğru Başlangıç Başarılı Kariyer İlişkisi" konulu konferans düzenlendi. Sunumlarına ilk olarak kendi kariyerini ve yaşam öyküsünü anlatarak başlayan Yılmaz Bulut, "Bir hayat hedefim yoktu her şey bir tesadüfen oldu. Şirketlerde insan kaynakları ve danışmalığı yaparak şirketlerin üretim sistemleri hakkında yardımcı oluyoruz. Başarılı öğrencilerin yeteneklerine, isteklerine, hayattaki beklentilerine bakılmaksızın öğrencilerin velileri ve öğretmenleri tarafından gözde mesleklere yönlendirilirlerdi. Meslek seçiminde seçimin kimin yaptığı çok önemlidir. Meslek seçimin en temel sorumlusu sizlersiniz. Üniversiteler kişilere meslek öğretmiyor. Üniversitelerde meslek seçilmez, mesleği seçebilmek için gerek olan anahtarları sizleri öğretirler. Doğru meslek seçimi önemlidir ama mesleğini sevmek daha da önemlidir. Kendinizi doğru konumlandırarak hedeflerinizi belirlemelisiniz" dedi.
Yılmaz Bulut; "Doğru başlangıç başarılı kariyer ilişkisi", "Buraya nasıl geldik?", "Bundan sonra nasıl hareket etmeliyiz?", "Kendimiz için stratejiler ve hedefler", "Şirketlerin çalışanlardan ne bekledikleri", "Şirketler için ideal adayın kimle olduğu" konularında bilgiler verirken, "Kişilerin güçlü ve zayıf yanlarının nasıl saptanması gerektiği", "Fırsatların neler olduğu", "Kişinin kendisine ayna tutması", "Kariyer için strateji ve hedeflerin neler olduğu", "Şirketlerde çalışanları ne gibi şeylerin beklediği", "Başvuru sürecinin doğru yönetimi için nelerin yapılması gerektiği", "CV'nin nasıl yazılması gerektiği", "Mülakat süreci", "İş görüşmesi sırasında yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler" hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
Yılmaz Bulut'un katılımcılarının sorularını cevaplandırdıktan sonra Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Endüstri Mühendisliği Kulübü Kuruluş Başkanı Ergin Çetin, kendilerine günün anısına plaket takdiminde bulunması ile "Doğru Başlangıç Başarılı Kariyer İlişkisi" konulu konferans sona erdi.
(ET-ET-Y)

29.12.2012 11:24:11 TSI

Editör: Wan Haber