Elbistan Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan, bölge avcılarını avlanma süreleri dolan canlıları vurmamaları konusunda uyardı.
Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 24 Mayıs 2012 tarihinde Merkez av Komisyonu'nda alınan kararla 2012-2013 av sezonlarının tespit edildiğini belirterek, avcıların bu tarihlere riayet etmesini istedi. Doğan, şunları kaydetti:
"Birinci grup kuşlardan bıldırcın ve üveyik avı ile ikinci grup kuşlardan kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya keklik avı 27 Ocak'ta bitmiştir. Ayrıca birinci grup memelilerden yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarı avı da 27 Ocak itibariyle tamamlandı. Üçüncü grup kuşlar olan kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı ve yaban ördekleri avı 24 Şubat 2013 tarihine kadar serbesttir. Avcılarımızın bu konuya dikkat etmeleri gerekmektedir."
Doğan, 1 Şubat 2013 tarihinde parası yatırılsa dahi vizesi yapılmayan avcılık belgelerinin ruhsatsız gibi işlem göreceğini ifade ederek, avcıların vizesini yaptırmadan ava çıkmamaları gerektiğini sözlerine ekledi.
(OZR-YUT-Y)

28.01.2013 14:53:36 TSI

Editör: Wan Haber