Samsun'un Bafra ilçesinde Akmercan Delta Doğalgaz Şirketi'ne ait basınç düşürme istasyonu basın mensuplarına tanıtıldı.
Doğalgaz kullanımının hazır olması nedeniyle Dededağı köyü mevkiinde bulundan Bafra Doğalgaz Şehir Giriş Basınç Düşürme İstasyonu basın mensuplarına tanıtıldı.
Akmercan Şirketler Grubu hakkında bilgi veren Akmercan Deltagaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen, "2011 ve 2012 yılında Bafra ilçesinde yapılan doğalgaz altyapı çalışmaları 6 mahallede tamamlandı. Doğalgaz hatlarına gaz vermiş bulunmaktayız" dedi.
Doğalgazın ekonomik, çevreye duyarlı ve temiz bir yakıt olduğunu belirten Sezen, "Doğalgaz kullanımı gerekli önlemler alındığında son derece güvenlidir. İstasyon üzerinden her şeyi görüp anında müdahale edebiliyoruz. Gaz ısıtma, basınç oranını ölçme, koku verme işlemlerini istasyonumuzda gerçekleştiriyoruz. İstasyonumuzda görmüş olduğunuz tüm cihazlarımızın yedeği olduğundan arıza halinde anında yedek sistem devreye giriyor ve hiç bir aksaklık yaşanmıyor. Her şey kontrolümüz altındadır. Şu anda Bafra'da şehir içi hatlara gaz vermiş bulunmaktayız. Abonelik çalışmalarımız devam ediyor. 6 günde 850 civarında abone başvurusu aldık. Abonelik çalışmalarının ardından önümüzdeki günlerde 2012 Aralık ayı içerisinde konutlara doğalgaz arzı sağlanacaktır. Havza, Vezirköprü ve Ladik ilçelerinde ise doğalgaz çalışmaları son aşamaya geldi. Gaz verme programını 2013'ün ilk aylarından itibaren başlatmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
(ŞU-GKH-GS-Y)

11.12.2012 16:23:13 TSI

Editör: Wan Haber